• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 11 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 28 Octombrie , 2016

Dialoguri virtuale / Droguri, bani şi puţină istorie

Întrebare: Nu numai ieri, astăzi ci şi în viitor sunt lucruri despre care, la un anumit moment dat, s-a zis, se zice şi se va zice că nu este momentul/cazul să le discutăm. Este, de altfel, o dispută între teoreticieni dacă modelele la care se raportează gândurile, cuvintele, faptele şi omisiunile persoanei s-au schimbat sau nu s-au schimbat pe parcursul istoriei. O problemă, care subtil este infuzată, tot mai adesea, în conştiinţa românilor, cu deosebire a tineretului, este cea a consumului de droguri. Dacă urmăreşti, şi nu trebuie să fii foarte atent, mesajele mediei sau a publicaţiilor, consumul de droguri este amintit între: tentaţie, refulare, boală, similar alcoolismului sau tabagismului şi spectrul prezentării variază ca şi culorile nesfârşite ale „curcubeului” (cuvânt pe care voit l-am spus între ghilimele). Dar ca orice istorie şi această temă are un început.

Răspuns: Preocuparea de sute de ani a elitelor financiare (EF), dar şi a unor state imperialiste, a reprezentat-o drogurile şi industria drogurilor. De menţionat că industria drogurilor şi cea de război sunt cele mai puternice activităţi economice ale prezentului. Aici se învârt şi s-au învârtit  miliarde de dolari, sunt afectate sute de milioane de persoane, începând cu Asia, îndeosebi China, continentul american, Europa - unde mor din această cauză, zilnic, zeci de mii de persoane.

 

Î.: Să fie vorba de o afacere uriaşă? Sau se poate vorbi şi de un alt interes?

R.: În spatele acestui fenomen stau nu numai interese pecuniare ci şi strategii de formare a opiniilor societăţii umane şi, poate,  distrugerea omenirii din punct de vedere moral.

 

Î.: Când este vorba de bani se amalgamează interesele a mai multor subiecţi. În acest caz, cine sunt?

R.: Istoria poate începe cu modalitatea de obţinere a sumelor imense acumulate de actuala EF şi de predecesorii acestora dar şi a altor, ulterior, interesaţi de această afacere cum ar fi: Ku-Klux-Klanul, P-2 (Propaganda due), Mafia dar şi structuri suprastatale sau chiar statale care, unele dintre ele, se prezintă astăzi ca fiind foarte respectabile.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.