• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 26 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 8 Iunie , 2018

Dialoguri virtuale / Cine are dreptate?

(prima parte)

Întrebare: În zvârcolirile anarhice ale prezentului, P.R.- işti moderni, învăţaţi încă din şcoli, folosesc atributul ca adjuvant obligatoriu chiar şi ştirilor banale?!
Răspuns: Gonflarea banalului ataşat malefismului este un preparat gustat de vulg, care se simte discriminat dacă este identificat şi clamează necesitatea respectului faţă de prostie. La ştirile obsedante, vremea probabilă nu poate fi decât cu: „furtuni devastatoare” în condiţiile în care este vorba de furtunile tipice anotimpului de faţă, minunatelor flori de primăvară i se întrevede un „sfârşit trist”, parcă nu asta ar fi firescul evoluţiei naturii, bătaia dintre două găşti de mini interlopi este prezentată ca un „carnagiu” cu un final „terifiant” care
s-a sfârşit cu un cap spart, adică o oală goală lovită de o bâtă. În această notă este prezentată şi „bătălia care a zguduit din temelii România, Europa şi întreaga economie mondială”, adică „bătălia” dintre Banca Naţională a României şi Guvern, cu unele partide politice, cu economişti eşuaţi, din care „pierde tot românul„ Această ultimă „bătălie” doresc să o dezvoltăm la începutul interviului.

Î.: În această perioadă, dar practic o continuare a unor gâlcevi de câţiva ani, se reia tema Băncii Naţionale a României, respectiv a top managementului ei, a de­ciziilor prezente si trecute, a temei „dacă aş fi fost eu… dacă am fi fost noi…?!”.
R.: Este o metodă la zi de aţi justifica neajunsurile, gafele, incompetenţa şi a te prezenta în faţa „poporului care te-a ales” spre a te alege din nou.

Î.: Unul dintre exponenţii Băncii Na­ţionale a avut o intervenţie în spaţiul virtual care încearcă să sintetizeze „placajul” care se doreşte a se i se face Băncii Naţionale „în îndeplinirea atribuțiilor pe care legea i le stabilește”.
R.: Citez: „BNR este o instituție care are și un scut foarte puternic în față: legea! În aceste condiții, cu presiuni sau fără presiuni, Banca Națională nu are cum să fie placată în îndeplinirea atribuțiilor pe care tot legea i le stabilește. Fiind însă totodată atentă la ce se întâmplă și ce se spune în spațiul public. Iar în acest spațiu explodează nervi și se țes intrigi. Desi­gur, și din cauza strădaniilor unor cercuri, care au sprijin mediatic, decise să creeze tensiuni între Banca Națională și unele autorități ale statului; chiar între Banca Națională și Guvern… În spațiul public, a fost reactivată teoria jocurilor. Sunt câțiva jucători care se visează deja guvernatori ai Băncii Naționale. Ei fac calcule probabilistice și au devenit, acum, nerăb­dă­tori, ar vrea ca momentul aceasta să se întâmple, dacă se poate, până la toamnă. Ei sunt cei care alimentează cu prepon­derență acest fals război”.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.