• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 20 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 2 Septembrie , 2014

Dialoguri virtuale / Bitcoin, moneda virtuală. Asta ne-a mai lipsit…!

Întrebare: Există şi o iniţiativa românească în acest sens?!

Răspuns: După cum am citit pe un site recent postat, inspiraţi de succesul Bitcoin, romii vor să-şi facă propria monedă virtuală. Anunţul a fost făcut de autointitulatul rege al romilor de pretutindeni şi proaspăt preşedinte al Uniunii internaţionale a Romilor. Acesta spune că noua monedă va fi folosită de romii din 37 de ţări şi va purta numele LOV, de la LOVELE. Se spune că noua monedă virtuală va intra în circulaţie, după ce romii vor reuşi să fie recunoscuţi ca „o naţiune fără teritoriu”. „Lov”-ul romilor va costa pentru început un euro.

 
Î.: Care este poziţia Uniunii Europene faţă de Bitcoin?

R.: Potrivit Autorităţii Bancare Europene (ABE). băncile din Uniunea Europeană (UE) au fost sfătuite să evite tranzacţiile cu monedele virtuale, precum Bitcoin, până la introducerea unui sistem de reguli care să împiedice abuzurile.

 
Î.: Ce s-ar întâmpla daca BTC ar fi monedă?

R.: Dacă Bitcoin ar fi monedă, atunci în ultimul an ea ar fi generat o deflaţie de 98%. Deflaţia presupune o creştere a valorii banului, reducând preţurile bunurilor şi serviciilor, deci nimeni nu ar mai cheltui nimic în prezent, aşteptând creşterea de valoare din viitor. Astfel, activitatea economică ar fi blocată şi autorităţile ar trebui să intervină cu infuzii de lichiditate pe piaţă şi devalorizarea monedei. În sistemul Bitcoin însă, acest lucru nu este posibil, întrucât autorităţile nu au nici o implicare, sistemul fiind susţinut doar de participanţi. Nota bene!!

 

Î.: Apariţia monedelor virtuale a stârnit vârtej numai în Europa?

R.: Pare a fi o problemă serioasă care preocupă mai toate ţările. Poziţii oficiale am remarcat din partea Uniunii Europene, Rusiei, Chinei, Statelor Unite ale Americii şi nu numai.

 
Î.: Noi, românii, ce să facem?

R.: Să ne facem propria noastră monedă care ar fi bine să se numească tot LEU (după unii RON), păzită şi ocrotită ca un bun naţional. Merită să facem colecţie de LEI actuali, fiindcă în viitor o să ne numărăm monedele din pungă: EURO sau DOLARI sau…

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.