• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Luni , 13 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 10 Decembrie , 2012

Dialoguri virtuale / A venit Moşul. Au sosit promisiunile!

Întrebare: În domeniul investiţiilor?

Răspuns: Continuarea investiţiilor începute (autostrăzi, canalul Dunăre – Bucureşti); irigaţii; investiţii în sectorul energetic.

 

Î.: Interesează pe mai toţi politicile sociale?!

R.: Aplicarea unei legi mai vechi, respectiv indexarea pensiilor cu rata inflaţiei; sistemul pensiilor ocazionale; creşterea gradului de ocupare a persoanelor defavorizate etc.

 

Î.: Alte sectoare?

R.: Un loc aparte ocupă energia, dar şi întărirea sectorului bancar autohton şi cercetarea – dezvoltarea.

 

Î.: În ceea ce priveşte propunerile Alianţei România Dreaptă (ARD)?

R.: Pe toate le găsiţi în propunerile analizate anterior, acolo unde nu am nominalizat autorii la care se adaugă probleme de agricultură, energie şi industriile creative.

 

Î.: Toate aceste propuneri au şi costuri. Pe ce mizează cei care le pun în faţa electoratului? De unde vom avea fonduri pentru acoperirea promisiunilor?

R.: Se mizează pe creşteri economice de până la 2% şi creşterea volumului încasărilor la bugetul statului, respectiv diminuarea economiei subterane şi fiscalizarea veniturilor ascunse, dar toate acestea pe fondul păstrării deficitului bugetar în limita a 3 %.

 

Î.: Să credem în aceste promisiuni?

R.: De ce nu? Fiecare poate să facă ce propunere doreşte. Dar să nu uităm că suntem datori unor instituţii financiare. Ne-am angajat la sume pe care o să le restituim şi termene pe care suntem obligaţi să le respectăm. Cei mai mulţi bani trebuie să-i dăm înapoi în 2013. Şi ce dacă nu avem bani suficienţi? Ne vom împrumuta ca să dăm înapoi împrumuturile, bineînţeles, cu dobânzile aferente. Explicaţiile privind nerespectarea promisiunilor din perioada campaniei electorale o să le găsim în vorbe care vor invoca deja placa stricată: “ Nu ne dă voie Fondul Monetar Internaţional, Banca Mondială, Uniunea Europeană” sau alţi vinovaţi, precum Mama Natură, care nu a dat ploi la timp sau recesiunea din Zona Euro.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.