• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 28 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 21 Februarie , 2022

Dezvăluiri din experiență. O abordare onestă în tratamente naturiste și convenționale în oncologie și hemato-oncologie

Dr. Cristina Aoșan - Membru în Comisia de terapii alternative a Ministerului Sănătății

Până în 2006 am fost convinși că în oncologie tratamentele naturiste sunt mai eficiente decât cele convenționale, dar s-a dovedit incorect. Mai corect spus, incomplet, pentru că abordarea naturistă care cuprinde doar remedii adresate corpului fizic e corectă biochimic, dar nu ia în considerare aspectele psihoemoționale și complexitatea  ființei umane.

(Urmare din numărul trecut)

Un alt aspect: rezerva sau interzicerea utilizării produselor apicole în oncologie și hematologie de către medicii alopați și chiar de către unii terapeuți naturiști, sub motiv că ar conține un factor de creștere, este deplasată.
În realitate, ele conțin  componente care cresc telomerii, mai exact capetele ADN-ului nuclear. Ca urmare, în loc să se destrame prin expunerea la factorii degra­danți multipli, ADN-ul este păstrat integru și funcțional.
Ca atare, cei care nu au cunoștințe corecte despre aceste produse și metode, sunt invitați să le studieze în profunzime, iar până atunci să tacă…

d. Utilizăm în oncologie și hematologie produse nutritive cum sunt polenul și păstura. Ele susțin sistemul imunitar și hematopoieza prin aportul de micronutrienți de calitate și de proteine imediat biodisponibile, ce conțin toți aminoacizii esențiali.

Pacienții oncologici au nevoi particulare de nutriție, în special de proteine de calitate, rapid disponibile, pentru că tumorile, fiind mari consumatoare de proteine, seacă resursele corpului. Dietoterapia care presupune înfometarea organismului în speranța că vor fi mai afectate formațiunile tumorale NU reprezintă o soluție, în afara cazului când este ținută un timp limitat și sub îndrumarea unui terapeut experimentat. Am văzut de numeroase ori acest gen de abordare dusă la extrem, care de cele mai multe ori a epuizat corpul până acolo unde nu se mai putea hrăni nici cu alimente foarte ușoare, iar boala l-a învins.
e. Produse de protecție hepatică, cum este banala pulbere de Armurariu, care s-a dovedit superioară oricărui medicament de profil aflat azi pe piață.
Sau miere, fie ca atare, fie componentă a unor produse cum e Apilarmel, cu mențiunea că trebuie consumată în așa fel încât să nu producă saturația pacientului la gustul dulce, foarte plăcut în sine, dar greu de suportat pe termen lung. Noi recomandăm utilizarea ei în limonade, sau ca desert, eventual alături de un fruct acrișor.

f.  Alte produse care știm din ex­pe­riență că funcționează, cum e maceratul  de Obligeană (atenție: această plantă medicinală e mult falsificată pe piață). Acest macerat este mai valoros decât capsulele, tinctura sau extractele care nu știți ce sunt de fapt… Maceratul la rece de Obligeană este un extract excepțional și pentru efectele sale tonice asupra tractului digestiv, care ajunge sever afectat în timp, în urma chimioterapiei, cu toate consecințele care apar, de la mal-absorbție la scaune diareice sau rărirea scaunului.

g. Ceaiul de Urzică (partea aeriană), băut în cantitate utilă (0,5-1 l/zi), s-a dovedit reducător al riscului de metastazare. Este flui­difiant  al sângelui, detoxifiant și interferează pozitiv hematopoieza.

Toate acestea trebuie aplicate ținând cont și de cum trăiește pacientul. Destui terapeuți și medici naturiști alcătuiesc protocoale de tratament care încep de la 6 dimineața și se termină la ora 22, în care recomandă diverse remedii din 30 în 30 de minute sau combinații atât de complicate, încât pacienții ajung împovărați sau depășiți de situație.
Iar dozele recomandate sunt adesea mult prea prudente, cu vârful de linguriță și picătura parcă menite să ferească terapeutul de vreo întâmplare închipuită și nu să folosească pacientului cu adevărat. Ce părere aveți dacă faceți o perfuzie de citostatic de 500 ml, credeți că ar fi suficiente 50 de picături de propolis, care înseamnă de fapt 1-2 ml?
După cât am observat în timp, succesul este asigurat de simplitate, cu numărul minim necesar de remedii cu maximă eficiență, în doze corespunzătoare nevoilor oncologice care în general sunt mari și foarte mari și adaptate situației fiecărui pacient.

Un rol major îl au încrederea în metodele aplicate și în medicul curant, alături de vindecarea emoțională, spirituală, energetică.
Dacă în unele afecțiuni am recomandat doar tratament naturist și este eficient, în afec­țiunile oncologice și hemato-oncologice unde timpul este mai limitat, am observat că statistic vorbind, cea mai eficientă s-a dovedit com­binația dintre tratamentul alopat și unul naturist corect adaptat. Aceasta din cauza că prea mulți oameni doresc doar tratament corporal, nedând atenție aspectelor de dincolo de corpul fizic.
Sigur, calea este deschisă și celor care doresc să se trateze strict naturist per prima sau nu mai pot să urmeze chimio-radioterapia din pricina stării  generale alterate, sub imperiul de a înțelege im­portanța aspectelor emoțio­nale asupra stării lor generale și de sănătate. Și de a acționa prin in­trospecție și vindecare emo­țio­nală la care să participe din toată inima.
În acest sens, pe lângă cele sufletești cunoscute, recomandăm într-o ordine de la simplu la complex și de la inteligibil și științific la miraculos: esențe florale Bach, eliminarea emoțiilor reziduale blocate cu Dr. Bradley Nelson, schimbarea programelor din sub­conștient PSYCH-K cu Robert Williams, metoda Călătoria propusă de Brandon Bays și metoda propusă de Dr. Eric Pearl, Vindecarea Reconectivă.

Prea mult oamenii au viețuit precum niște corpuri dotate cu oarece componente metafizice, despre care au aflat superficial și neconsistent. E timpul ca omenirea să-și schimbe viața. E timpul ca oamenii să se înțeleagă pe sine și cu adevărat să trăiască ceea ce sunt, adică suflete care au îmbrăcat un corp fizic spre a experimenta o viață frumoasă în plan fizic, pe o planetă minunată.
 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.