• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Duminică , 28 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 25 Martie , 2013

Deputatul Florin Tătaru candidează la şefia PSD Baia Mare

PSD a intrat într-o nouă etapă a existenţei sale. Se află la guvernare, a dat primul ministru, a câştigat cele mai multe mandate la nivel naţional, se află într-o alianţă politică cu alte două partide politice, ceea înseamnă că şi-a asumat responsabilitatea de a împărţi sarcinile şi reprezentarea a cât mai multor curente posibile, a făcut posibilă diversitatea, respingând monopolul pernicios al deţinerii puterii.

 

La nivel judeţean, PSD se află într-o ipostază bună şi, aşa cum s-a văzut, putea şi mai mult.

La nivel local, PSD s-a aflat după 1989 într-o ipostază secundară, deşi potenţialul său era evident de primă forţă politică. În 23 martie, în organizaţia PSD Baia Mare se vor desfăşura alegerile pentru o nouă conducere pentru viitorii 2 ani. Candidez la conducerea acestei organizaţii pornind de la premisa că trebuie să onorăm încrederea acordată partidului nostru, aşa cum am primit-o la nivel naţional.

Principalele obiective politice ale mele pentru mandatul de preşedinte al PSD Baia Mare şi care vor ghida exercitarea conducerii alături de o echipă competentă sunt:PSD Baia Mare trebuie să îşi dezvolte şi să îşi consolideze identitatea politică; chiar dacă se află într-o alianţă politică, acest demers este necesar pentru a aduce claritate în politica locală, pentru menţinerea electoratului propriu şi pentru a dovedi că şi aici este forţa politică numărul 1, fără ambiguităţi.

 

Înnoirea conducerii organizaţiei municipale, recredibilizarea acesteia şi aducerea în echipă a noi membri; a împrospăta, din când în când, rândurile unei elite, este obligatoriu. Dacă o echipă nu a reuşit de-a lungul timpului să impună pe scena politică lideri şi să menţină puterea, o nouă echipă este invitată să facă şi mai mult. În plus, ascensiunea unor noi membri şi lideri înseamnă mobilitate socială, o primenire a elitei politice, care duce la concurenţă şi performanţă. În lipsa ei, nu poate fi vorba de democraţie, ci de control social, totalitarism exercitat prin manipulare.

Reevaluarea pe plan local a politicilor economice, de sănătate şi a celor de mediu pe care PSD le sprijină; Crearea de locuri de muncă şi ridicarea nivelului de trai al populaţiei este un obiectiv prioritar. Depopularea localităţilor noastre din cauza căutării de locuri de muncă mai bine plătită este dezastruoasă pentru economia locală. Degeaba investim într-o educaţie de calitate, dacă cei mai buni vor alege întotdeauna să plece. Sănătatea trebuie să aibă un management profesionist, ca şi educaţia, pentru că nivelul de trai depinde semnificativ de aceste aspecte. Nu în ultimul rând, trebuie să promovăm ecologia şi politici de protecţie a mediului într-un oraş cu atât de multe sechele. Niciodată nu mai trebuie să fim polul poluării din România.

 

Educaţia trebuie să fie baza întregii evoluţii sociale şi trebuie să şi beneficiem de investiţia în aceasta. De la pierderea universităţii şi privatizarea învăţământului, trebuie să eliminăm aceste practici nocive pentru viitorul comunităţilor noastre. Este timpul să fim mai responsabili.

Cu aceste gânduri, pornesc la un nou drum, care trebuie să onoreze şi să respecte un vot masiv şi distinct al cetăţenilor noştri.

 

Deputat Florin Tătaru

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.