• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Duminică , 12 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 12 Decembrie , 2022

Deputatul Florin Alexe: „Suntem determinați să luăm măsurile necesare pentru consolidarea economiei”

Deputatul Florin Alexe a anunțat că: „În cadrul ședinței Comisiei pentru industrii și servicii, am dezbătut și avizat mai multe proiec­te importante pentru auto­ritățile locale, pentru medicii veterinari și pentru economia ro­mâ­nească. Am avizat favorabil Ordonanța Guvernului 28/2022, care susține derularea programului național de dezvoltare locală, etapa I. Pentru finalizarea obiectivelor de investiții incluse în PNDL, etapa I, pentru care nu este efectuată recepția la terminarea lucrărilor, cu cel mult trei luni anterior expirării duratei contractului de finanțare, contractele de finanțare multianuale, încheiate între MDLPA şi beneficiarii Programului național de dezvoltare locală, se pot prelungi, la solicitarea beneficiarilor, cu o perioadă de până la doi ani.
Am avizat favorabil Proiectul pentru modificarea Legii 160/ 1998, în care este prevăzută stabilirea unui cadru legislativ mai adecvat, coerent şi acoperitor în ceea ce privește organizarea profesiei de medic veterinar, a Colegiului Medicilor Veterinari din România (CMVR), precum şi îmbunătățirea organizării şi funcționării unităților medical-veterinare, precum şi stabilirea cerințelor de recunoaștere a titlurilor de calificare obținute în țări terțe prin punerea în acord cu prevederile Directivei 2005/36/ CE a Parlamentului European şi a Consiliului Uniunii Europene din 7 septembrie 2005 privind re­cu­noașterea calificărilor profesionale.
Am avizat favorabil Proiectul de lege care modifică OUG 195/2002. Acesta prevede transpunerea unora dintre dispozițiile Directivelor Parlamentului European privind calificarea inițială şi formarea pe­rio­dică a conducătorilor auto ai anumitor vehicule rutiere destinate transportului de mărfuri sau de persoane, dar şi privind permisele de conducere. Astfel, va scădea vârsta necesară pentru obținerea permisului de categoria C și CE de la 21 de ani la 18 ani, respectiv pentru categoria D și DE de la 24 ani la 21 ani.

Am adoptat un proiect de suflet, pe care l-am inițiat împreună cu mai mulți parlamentari. Proiectul modifică OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice. Prin această modificare, vor fi incluse autovehiculele aparținând serviciilor publice Salvamont şi Salvaspeo din subordinea autori­tăților publice județene sau locale în categoria celor autorizate să utilizeze semnale speciale de avertizare luminoase.
Prin încurajarea intervențiilor membrilor din echipajele Salvamont si Salvaspeo, cresc șansele de supraviețuire și recuperare a victimelor accidentelor din aria lor de acoperire. Suntem determinați să luăm măsurile necesare pentru consolidarea economiei. Protejăm cetățenii! Sprijinim România!”

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.