• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 10 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 17 Mai , 2013

Delegaţia Consiliului Judeţean Maramureş participă la Paris la Adunarea Generală a Regiunilor

O delegaţie a Consiliului Judeţean Maramureş participă, în perioada 16-18 mai 2013 la Paris, la Adunările Generale Extraordinară şi Ordinară a Adunării Regiunilor Europene (ARE). În prima zi a manifestărilor, 16 mai, are loc cel de-al 3-lea Summit al ARE pe tema: Criza şi Regiunile - „În faţa crizei, Regiunile în fruntea Europei”.

 

La summit participă Bernard Cazeneuve – ministrul delegat pentru buget din cadrul Ministerului Economiei şi Finanţelor, Janusz Lewandowski – comisarul european pentru Buget, Philippe de Fontaine Vive – vicepreşedinte al Băncii Europene de Investiţii, dar şi Segolene Royal – preşedintele Regiunii Poitou-Charents şi Johannes Hahn – comisarul european pentru politică regională, care vor susţine discursurile de închidere. Vor fi dezbătute subiecte de actualitate precum: incluziunea femeilor pe piaţa muncii sau inovare pentru reducerea inegalităţilor în străinătate. La finalul summitului vor fi prezentate 10 recomandări ale ARE pentru ieşirea din criză.

 

În perioada 17-18 mai, va merge la Paris şi preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Zamfir Ciceu, pentru a participa la Adunarea Generală a Adunării Regiunilor Europene. Având în componenţă peste 250 de regiuni din 35 de ţări şi 16 organizaţii internaţionale, ARE este vocea politică a membrilor săi, dar şi un forum pentru cooperare interregională. Pe lângă discuţiile pe tema politicilor aflate în centrul preocupărilor ARE, vor avea loc şi alegeri pentru înnoirea instanţelor directoare ale organizaţiei.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.