• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 29 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Miercuri , 5 Februarie , 2020

De la spitalul din China, la podul de peste Someş

Deputatul maramureşean, Sorin Bota are o activitate susţinută deşi nu mai face parte din gru­pul social-democraţilor. Zilele acestea a solicitat, în cadrul comisiei parlamentare din care face parte, o întâlnire cu comisarul european Adina Vălean.

 

„În calitatea mea de, încă, membru al Comisiei pentru transporturi şi infrastructură din Camera Deputa­ților și fost negociator al României pe Politica de Transporturi Capitolul IX de Integrare Europeană, consider că o întâlnire și o discuție în cadrul celor două Comisii pentru transporturi din Parlamentul României, cu doamna Adina Vălean, noul Comi­sar european pentru Transporturi, este imperios necesară. Astfel, am solicitat președinților celor două Comisii organizarea unei întâlniri pentru a purta discuții cu privire la modul în care interesele transportatorilor români și a nevoilor Româ­niei sunt reprezentate și vor fi reflec­tate în politica Comisiei Europene, având în vedere faptul că doamna comisar Adina Vălean se află la început de mandat”, a spus Bota.

Pe de altă parte, parlamentarul mara­mureşean critică modul în care se lucrează pe sectorul drumurilor, autostrăzilor.
„Chinezii construiesc un spital în 6 zile, noi nu reușim o autostradă în 30 de ani. Sunt stupefiat de de­clarațiile guvernanților cu privire la timpul în care vom avea au­tostrăzi.
Cu incom­petenți de sus până jos și personal TESA cel puțin dublu față de cât ar fi necesar, cu sigu­ranță ne prinde anul 2030 fără autostrăzi și căi ferate modernizate.
Nu doar în China se poate. În anul 1988, podul feroviar cu două linii de la ieșirea din gara Dej, peste râul Someș, a fost montat în 24 de ore. Într-adevăr, erau alte vremuri, pe care cei din Ministerul Trans­por­tu­rilor, CFR și C.N.A.I.R. nu le cu­nosc”, a spus deputatul Sorin Bota.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.