• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 27 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 14 Martie , 2014

„De dincolo am să vă ajut mai mult” - Mărturii despre Părintele Arsenie Boca

Zilele trecute a apărut o nouă carte cu mărturii despre Sfântul Ardealului, Părintele Arsenie Boca, publicată la Editura Agaton, ediţia fiind îngrijită de către băimăreanul Vlad Herman. Este vorba despre „De dincolo am să vă ajut mai mult” – Mărturii despre Părintele Arsenie Boca.

 
 

„Cartea vine să reconfirme sfinţenia Părintelui Arsenie Boca, probabil unul dintre cei mai mari sfinţi ai neamului românesc. Mi-am dorit extrem de mult să realizez cartea după ce la începutul lui octombrie 2013 această dorinţă s-a întipărit în inima mea aproape subit. Totul a decurs foarte bine, deoarece ajutorul Părintelui s-a simţit ori de câte ori am avut dorinţa de a mai aduna vreo mărturie. Totodată, m-am simţit dator faţă de Părintele Arsenie, a cărui învăţături mi-au arătat în urmă cu câţiva ani adevărata cale ce trebuie urmată”, spune Vlad Herman.

 

Mărturiile din carte sunt doar o frântură din lucrarea de apostol a Părintelui Arsenie Boca, aceea de a întoarce pe om pe drumul către Hristos, singurul care duce la viaţa cea veşnică, „unde nu este durere, nici întristare, nici suspin”. Deşi lucrarea are la bază mărturiile unor oameni simpli, inteviurile cu cei care l-au cunoscut pe Arsenie Boca redau şi mai bine Duhul Sfânt care lucra prin intermediul Părintelui încă din primii ani de monahism. De altfel, tocmai titlul cărţii, „De dincolo am să vă ajut mai mult”, readuce în prim plan promisiunea făcută încă din timpul vieţii de către Părintele Arsenie. Şi iată că de aproape 25 de ani de la trecerea sa la Domnul, cuvintele sale se împlinesc an de an, lună de lună, zi de zi. Iar toate acestea pentru că Părintele a iubit şi iubeşte neamul nostru atât de greu încercat, dar care trebuie să ştie că nu este singur în drumul anevoios al vieţii.

Părintele Arsenie Boca, alături de Părintele Justin Pârvu, ceilalţi sfinţi mărturisitori din închisorilor comuniste, precum şi restul sfinţilor reprezintă scheletul pe care trebuie să se sprijine poporul român pentru a forma un trup ce să ducă lupta pentru mântuire mai departe. Sfinte Părinte Arsenie Boca, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi păcătoşii!

Comentariile celorlalți

Maria pe 21.03.2014 la 13:19
Am citit majoritatea cartilor parintelui Arsenie Boca, am fost la Prislop, mi-a fost si imi este mereu de ajutor; trebuie doar sa crezi, sa te rogi cu sufletul si nu doar formal, automat.Uneori este suficient sa-ti aduci aminte de povetile parintelui, sa-ti aduci aminte de o rugaciune si s-o spui in sufletul tau, si uite asa apare miracolul,daca ai ochi sa vezi si urechi sa asculti.
geta pe 19.03.2014 la 17:58
Este adevarat se adeveresc pe zi ce trece ceea ce a prezis Marele Arsenie Boca. Aceasta carte mi as despus de mult. De unde sa o cumpar. , ajutati ma va rog.
carmen.carmen7 pe 19.03.2014 la 14:45
EU CRED IN SFINTUL ARSENIE BOCA CA MA AJUTA MEREU PE MINE PE COPII MEI SI PE FAMILIA MEA ! IL AM MEREU IN PREAJMA SI II MULTUMESC LUI SI LA TOTI INGERII DE LUMINA SI LUI DUMNEZEU UNIPOTENTE !
STIU CA AJUTA SI POPORUL NOSTRU CARE TRECE PRIN MOMENTE GRELE SI CARE LUPTA CU DIAVOLUL !

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.