• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Luni , 17 Iunie 2019

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 28 Septembrie , 2018

De Centenar, 400 de piloți și echipaje din Europa celebrează eroii români

În perioada 3 - 7 octombrie 2018, Aerodromul Baia Mare al Aero­clubului României va găzdui cea de-a 5-a ediție a Maramureș Balloon Fiesta, un proiect ambițios, care pune România pe harta europeană a baloanelor cu aer cald. Intitulată „100 baloane pentru România”, ediția de anul acesta va fi dedicată Cente­na­rului României. 100 de baloane cu aer cald din întreaga Europă, dar și din Japonia și Chile se vor reuni în Baia Mare pentru o întâlnire memorabilă, cu un onest și asumat mesaj despre pace și bucurie: „La mulți ani, Ro­mânia! Ne bucurăm că ești!”. La zbo­rul liber de duminică dimineața, 7 octombrie 2018, cei 400 de piloți și membri de echipe din 28 de țări europene, împreună cu participanții care vor fi prezenți pe aerodromul din Baia Mare, vor ține un moment de reculegere pentru comemorarea eroilor români.
„Centenarul României coincide cu 100 de ani de la sfârșitul Primului Război Mondial, un eveniment cu o încărcă­tură spirituală puternică pentru întreaga Europă. Prin „100 baloane pentru România” propunem celebrarea tuturor eroilor Europei concomitent cu Cente­narul României. Îi invităm pe toți românii să celebreze alături de noi 100 de ani de România, la festivalul bucuriei, un proiect civic unic, de talie europeană, unde tradițiile vii ale Maramureșului se întâlnesc cu tradiția zborului cu balonul cu aer cald! Scopul nostru este să construim un eveniment anual care să valorifice și să promoveze frumusețea și bogățiile cultu­rale ale Maramureșului printr-o expe­riență memorabilă oferită de spectaculozitatea unui zbor cu baloanele cu aer cald. Este o combinația irezisti­bilă!”, spune Loredana Ionescu, preșe­dintele Asociației S.E.N.S.

Cele 5 zile ale festivalului Maramureș Balloon Fiesta vor reuni sesiuni de zbor liber cu balonul, sesiuni de zbor ancorat, zboruri cu planorul, târg meșteșugăresc, gastronomie locală și activități pentru copii.
„Probabil cel mai spectaculos moment pentru familiile cu copii va fi sesiunea de zbor ancorat de duminică după-amiază, când toate cele 100 de baloane vor fi înșirate pe aerodrom, un fel de expoziție uriașă de artă aeriană în aer liber, asemănătoare cu 100 de lumâ­nări pe tortul României!”, apreciază Loredana Ionescu.

Ziua de joi, 4 octombrie 2018, este dedicată piloților și echipajelor pentru care organizatorii pregătesc o incursiune în zona rurală a Maramureșului, în Țara Lăpușului, care va începe cu zborul de dimineață la ora 8.00, momentul cel mai spectaculos al zilei din punctul de vedere al frumuseții peisajului ce va putea fi admirat.

Având în vedere faptul că Maramu­reșul și maramureșenii au fost, în urmă cu 100 de ani, în prima linie a celor care au crezut în ideea de unitate națională, piloții vor încerca, în cadrul zborurilor libere, să aterizeze în satele Șișești și Băsești, locurile de origine ale personalităților marcante Vasile Lucaciu și Gheoghe Pop de Băsești, doi dintre făuritorii României Mari.

 

 

Program Balloon Fiesta 2018
 

 

Cei interesați pot prelua imagini live de pe pagina de internet a evenimentului, acesta fiind transmis live pe Facebook, Youtube și Instagram. Doritorii pot să ne contacteze pe adresa de email contact@maramuresballoonfiesta.ro și telefon 0744.649.687 - Peter Hurley. Program „100 de baloane pentru România” - Maramureș Balloon Fiesta
 

Miercuri - 3 octombrie 2018
Piața Revoluției, Baia Mare
ora 17:00-19:00 - cuvânt de bun venit, defilarea mașinilor
 

Joi - 4 octombrie 2018
– dedicată piloților
Explorare în Țara Lăpușului, Maramureș
ora 08:00 - zbor de dimineață peste Maramureșul rural, autentic, spectaculos - transmisie LIVE
 

Vineri și sâmbătă - 5 și 6 octombrie 2018
- deschis publicului larg
Aerodromul Aeroclubului Baia Mare
ora 08:00 și ora 17:00 - sesiuni de zbor liber
13:00 - 19:00 - târg tradițional, teatru de copii, ateliere de creație
 

Duminică - 7 octombrie 2018
- deschis publicului larg
Aerodromul Aeroclubului Baia Mare
ora 08:00 - moment de reculegere în comemorarea tuturor eroilor și sesiune de zbor liber - transmisie LIVE
ora 17:00 – „100 de baloane pentru România” - salut de 100 de baloane la ancoră pentru celebrarea Centenarului României - transmisie LIVE
13:00 - 19:00 - târg tradițional, teatru de copii, ateliere de creație
 

Detalii festival la:
http://maramuresballoonfiesta.ro
www.facebook.com/maramuresballoonfiesta.com
https://www.facebook.com/events/125310074885524

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.