• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 05 Iunie 2020

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 3 Iunie , 2019

De 1 iunie, Cutia Bebelușului va ajunge și la Spitalul Județean

De Ziua Internațională a Copilului, cu sprijinul Asociației SAMAS, trei dintre mamele aflate în situații dificile de viață, care vor naște la Spitalul Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare vor primi Cutia Bebelușului. De asemenea, acestea vor beneficia de un curs de îngrijire a bebelușului și de o consultație în alăptare.

 

Cutia Bebelușului este realizată din carton, are dimensiunile de 70x43x27 cm și va fi folosită ca pat pentru bebeluș în primele trei luni de viață. Ea conține saltea, cearșafuri, pilotă, pătură, produse de îngrijire pentru copii, scutece și jucării, produse de îmbrăcăminte bebeluș 1-3 luni, produse de igienă și îngrijire pentru mamă și copil, lanolină pură și tampoane pentru sâni, ulei de cocos extravirgin și dezodorizant pentru masajul bebelușului.
Programul se desfășoară în 22 de maternități partenere ale Asociației SAMAS, din 19 de orașe, printre care se numără și Baia Mare.

Potrivit reprezentanților asociației, Cutia Bebelușului a fost introdusă mai întâi în Finlanda, în 1938, pentru familiile având un statut economic deficitar, cu scopul de a reduce mortalitatea infantilă ridicată. 11 ani mai târziu, cutia a început să fie acordată tuturor nou-născuților.
În România, rata mortalității infantile este 7,3‰ (un bebeluș mai mic de un an moare la fiecare 6 ore!), 41,7% dintre copii se nasc și trăiesc în sărăcie, 1 din 10 mame este minoră. Conform raportului UNICEF din 2016, 80% dintre decesele nou-născuților ar putea fi prevenite prin educație.

 

 

Mai multe informații despre proiectul Asociației SAMAS, puteți afla accesând https://www.programsamas.ro/cutia-bebelusului/.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.