• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Duminică , 12 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 23 Iulie , 2013

DĂRUIND, VEI DOBÂNDI! Mai aproape de oameni, mai aproape de Dumnezeu!

Proiectul «Dăruind, vei dobândi!», devenit deja o tradiţie a Şcolii Rus, s-a bucurat în acest an şcolar de reuşită. 

 
 

Activităţile proiectului s-au desfăşurat în două etape, acest lucru fiind posibil datorită faptului că anul acesta suportul a venit din partea mai multor instituţii: Universal Alloy Corporation Europe-Dumbrăviţa, Asociaţia Poliţiştilor Maramureş, Primăria Municipiului Baia Mare, Parohia Ortodoxă Rus.

Finalitatea activităţilor presupunea ca din banii obţinuţi în urma vânzării icoanelor să se ofere cadouri adolescenţilor de la o Casă de copii de tip familial din Baia Mare, fapt care s-a şi concretizat, aducând multă bucurie în sufletele celor care au primit, cât şi în sufletele celor care au oferit.

 

Prima etapă a proiectului a avut loc în lunile noiembrie – decembrie, atunci când membrii Cercului de pictură - elevi din clasele V-VIII de la Şcoala Rus, sub îndrumarea atentă a doamnei profesor David Ghiţ Nadia, au pictat icoane pe sticlă.

Activitatea a culminat cu vernisajul desfăşurat în perioada 11-21 decembrie 2012, în holul Primăriei Baia Mare.

 

Desfăşurarea acestei prime etape a fost posibilă cu sprijinul Asociaţiei Poliţiştilor Maramureşeni, reprezentaţi de domnişoara Mihaela Ghiţ, aceştia oferind sprijinul material pentru achiziţionarea ramelor.

Menţionăm faptul că întreaga colecţie de icoane a fost achiziţionată de către primarul municipiului Baia Mare, domnul Cătălin Cherecheş.

 
 

A doua etapă a proiectului, desfăşurată în perioada martie-mai 2013, a implicat pictarea unor icoane cu tematică specifică perioadei cuprinse între Învierea Domnului şi Înălţarea Domnului. Lucrările au participat la Olimpiada de meşteşuguri ”De la Înviere, la Înălţare”, desfăşurată în data de 25 mai 2013, la Catedrala Episcopală Sfânta Treime din Baia Mare, unde s-au bucurat de aprecierea juriului, eleva Ciocotişan Denisa din clasa a VIII-a obţinând Menţiunea I.

 

Această reuşită nu ar fi fost posibilă fără sprijinul considerabil oferit de Universal Alloy Corporation Europe, reprezentată de domnul manager general Iulian Gheorghe.Dorim să mulţumim pe această cale tuturor celor au făcut ca activitatea să se bucure de un real succes, oferindu-ne sprijinul dumnealor!

 
 
Prof. Paula Florina Bonaţ

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.