• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 03 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 22 Aprilie , 2024

Darius Pop și Costel Pîrvănoiu, soluția de AUR pentru Maramureș și Baia Mare

Deputatul Darius Pop, candidatul AUR la președinția Consiliului Județean Maramureș, și economistul Costel Pîrvănoiu, candidat AUR la funcția de primar al municipiului Baia Mare, aduc în fața cetățenilor un parteneriat solid generat de soluții benefice pentru problemele locale. Maramureșul și Baia Mare au nevoie de viziune, iar echipa AUR este soluția care se pliază cel mai bine pe nevoile actuale ale oamenilor.

 

·        Investițiile și locurile de muncă, prioritate zero

 

Prioritatea zero pentru Consiliul Județean sunt investițiile și locurile de muncă. Deputatul Darius Pop punctează faptul că este absolut necesară sprijinirea tuturor primăriilor pentru atragerea de noi investitori în vederea asigurării a cât mai multor locuri de muncă. În ceea ce privește sănătatea, Darius Pop aduce în atenție dezvoltarea de noi puncte medicale rurale în localitățile care nu dispun nici măcar de medici de familie. Dotarea cu aparatură modernă, prin programe naționale și europene, este, iarăși esențială. „Când vorbim de sănătate, Maramureșul trebuie să atragă medici profesioniști pentru spitale prin acordarea de facilități, respectiv locuințe, transport, creșe, grădinițe, școli”, explică Darius Pop, candidatul AUR la președinția Consiliului Județean Maramureș.

Dotarea școlilor cu aparatură școlară performantă (tablete, tablă inteligentă etc.) și crearea de laboratoare de specialitate, conform cerințelor UE, sunt alte obiective pentru mandatul 2024-2028 stabilite de candidatul AUR la președinția Consiliului Județean Maramureș.

„Maramureșul mai are nevoie de creșe și grădinițe pentru copiii din județ. O țintă importantă a mandatului meu va fi și reintroducerea școlilor profesionale și de meserii, cu asigurarea de parteneriate între absolvenți și mediul de afaceri”, arată candidatul AUR la președinția Consiliului Județean Maramureș.

 

·        Dezvoltarea transportului feroviar și preluarea Gării din Baia Mare

 

Sportul în mediul rural este o prioritate pentru deputatul AUR: „Vom gândi centre sportive de performanță în zonele rurale, iar copiii și tinerii vor avea acces gratuit”. În ceea ce privește turismul, Darius Pop anunță că se va concentra pe punerea în valoare a obiectivelor turistice din județ care nu au fost promovate: Logolda, apele termale de la Bocicoiu Mare și realizarea unui muzeu funcțional al mineritului. Un catalog electronic integrat în limbi de circulație internațională al bisericilor de lemn și al tuturor obiectivelor turistice (aplicație și hartă electronică) este prioritar pe agenda mandatului 2024-2028.

Pe linie socială, AUR Maramureș gândește și soluții de sprijin pentru persoanele vulnerabile. Pe agendă se află atât un proiect prin care se va acorda sprijin financiar pentru elevii din familiile defavorizate, cât și o rețea de cămine pentru persoane vârstnice sau cu dizabilități.

„Tot pentru Maramureș se impune o consultare de urgență cu ministrul Transporturilor. Dezvoltarea transportului feroviar și, în mod categoric, preluarea Gării din Baia Mare de către administrația județeană sunt proiecte ce vor avea întâietate pentru noi”, a adăugat Darius Pop, candidatul AUR la președinția Consiliului Județean Maramureș.

 

·        „Municipiul Baia Mare trebuie să se axeze, în mod absolut obligatoriu, pe parteneriate publice-private”

 

În ceea ce privește municipiul Baia Mare, Costel Pîrvănoiu, candidatul AUR pentru Primărie, vine în fața băimărenilor cu un program de guvernare bine închegat, consolidat exact pe nevoile cetățenilor.

„Pentru municipiul Baia Mare, oraș care a stagnat în ultimii ani din punct de vedere economic, atragerea investitorilor este primordială. Cel puțin un parc industrial este soluția salvatoare pentru revitalizarea financiară a orașului în care trăim. Tot în ceea ce privește managementul antreprenorial, municipiul Baia Mare trebuie să se axeze, în mod absolut obligatoriu, pe parteneriate publice-private, care să fie privite ca o gură de oxigen în procesul de revigorare a economiei locale. În acest context, administrația locală trebuie promovată dintr-un nou unghi: destinație atractivă pentru investitori. Tocmai pe acest considerent, municipiul Baia Mare are nevoie de campanii de marketing care să stârnească interesul antreprenorilor din țară și străinătate”, a subliniat Costel Pîrvănoiu, candidatul AUR pentru Primăria municipiului Baia Mare.

 

·        Surse de finanțare europene, multiple și consistente

 

Pentru o bună dezvoltare a direcției economice locale, municipiul Baia Mare trebuie să își faciliteze accesul spre fondurile europene, mai atrage atenția Costel Pîrvănoiu.

„Atragerea de specialiști și consolidarea unor grupuri de lucru formate din experți sunt căile cele mai sigure pentru ca acest domeniu să devină viabil și productiv pentru comunitatea băimăreană. Sursele de finanțare europene sunt multiple și consistente, acordate pe varii paliere de activitate în administrația locală și pentru comunitățile din România. Identificarea lor și corelarea lor cu nevoile orașului sunt esențiale. Fondurile europene schimbă paradigmele unei comunități stagnante precum cea a municipiului Baia Mare, aduc în peisajul local inovare, durabilitate și, în mod esențial, creează locuri de muncă în varii sectoare, aspect vital pentru resuscitarea economiei noastre locale”, a adăugat Costel Pîrvănoiu, candidatul AUR la Primăria Municipiului Baia Mare.

 

·        Infrastructura rutieră și gestionarea deșeurilor vor fi tratate cu întâietate

 

Agenda pentru următorii patru ani cuprinde, categoric, și reconfigurarea infrastructurii rutiere, deosebit de importantă pentru ca municipiul Baia Mare să devină un oraș plăcut pentru trai și un municipiu atractiv pentru investitori. „Este indispensabilă implementarea unui plan de modernizare a rețelei de drumuri și străzi, la fel ca și construcția de benzi pentru transportul în comun, de piste pentru biciclete și trotuare sigure pentru toți cetățenii orașului”, a declarat candidatul AUR pentru Primăria municipiului Baia Mare.

Gestionarea deșeurilor este o altă problemă care supără comunitatea din Baia Mare de ani de zile. „Am găsit rezolvarea: implementarea unor soluții inovatoare pentru gestionarea deșeurilor, cum ar fi arderea prin piroliză promovată de inginerul Hornet și reciclarea eficientă a materialelor. Va trebui, totodată, să inițiem campanii de conștientizare în comunitate cu privire la importanța reducerii, reutilizării și reciclării deșeurilor pentru protejarea mediului și conservarea resurselor naturale”, a concluzionat Costel Pîrvănoiu, candidatul AUR la Primăria Municipiului Baia Mare.

 

    

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.