• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 20 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 28 Mai , 2019

Daniel Benga este noul manager interimar al Serviciului Public Județean Salvamont Maramureș

Luni, 20 mai 2019, în Cabinetul Președintelui Consiliului Județean, șeful administrației județene, Gabriel Zetea a semnat documentul privind numirea salvamontistului Daniel Benga, în funcția de manager-interimar al Serviciului Public Județean Salvamont Maramureș. La acest moment a fost prezent și vicepreședintele Consiliului Județean Maramureș, Ioan Doru Dăncuș.

 

În cadrul ședinței ordinare a Consi­liului Județean Maramureș din luna octombrie 2018, aleșii județeni au votat în unanimitate pentru înfiin­țarea Serviciului Public Județean Salvamont Maramureș, în subordinea instituției județene, care are ca obiect principal de activitate coordonarea activității de prevenire a accidentelor montane și de salvare în munți a persoanelor accidentate și a bolnavilor.

În Maramureș nu există formații de salvatori montani acreditate conform metodologiei de acreditare și certificare a capacității operative de intervenție, tocmai datorită lipsei Serviciului Public Județean Salvamont. Noul Serviciu Public Județean Salvamont va avea un post de șef serviciu și șapte posturi de salvatori montani atestați.
Președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, a arătat că acest Serviciu Salvamont repre­zintă o cheltuială suplimentară pentru Consiliul Județean Maramureș, însă a subliniat faptul că niciun efort financiar nu este prea mare atunci când la mijloc este vorba despre salvarea vieților omenești.

„Este o cheltuială în plus pentru instituția județeană, însă o investiție necesară. Din păcate, bugetul jude­țului Mara­mureș a fost aprobat doar în luna aprilie 2019, fapt pentru care nu am reușit să alocăm mai repede sumele necesare pentru funcționarea acestui Serviciu Salvamont. Personal, îi doresc mult succes lui Daniel Benga în poziția pe care o va ocupa până la organizarea cu celeritate a concursului și sper ca salva­montiștii să aibă mai mult atribuții de prevenire și mai puțin intervenții de salvare în Munții din județul Maramureș”, a declarat președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.

Noul șef al salvamontiștilor a arătat că principalele atribuții ale Serviciului Public Județean Salvamont Maramureș sunt de a propune omo­logarea sau desființarea unor trasee montane, coordonarea și supra­vegherea activității de amenajare, întreținere și reabilitare a traseelor montane din județ, asigurarea pre­luării apelurilor de urgență privind accidentele montane și transmiterea acestora la șefii de for­mație Salvamont sau la înlocuitorii acestora. Alte atribuții sunt de asigurare a permanenței la punctele și bazele Salvamont, organizarea activității de pregătire profesională a salvatorilor montani din județ precum și orice alte atribuții legate de activate de salvare montană, prevăzute de legislația în vigoare sau stabilite prin hotărâre a Consiliului Județean.
„Aștept cu nerăbdare să formăm o echipă și să trecem la treabă, la modul cel mai serios”.
Daniel Benga

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.