• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 09 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 10 Octombrie , 2022

Cum au murit apostolii

1. Matei -  A suferit martiriul în Etiopia, ucis de o rană de sabie.

2. Marcu -  A murit în Alexandria, Egipt, după ce a fost târât pe străzi de cai până a murit.

3. Luca - A fost spânzurat în Grecia, ca urmare a predicării sale extraordinare către cei pierduți.

4. Ioan – A avut soarta martiriului, când a fost fiert în uriașa baltă cu ulei clocotit în timpul unui val de persecuții la Roma.  Cu toate acestea, a fost eliberat în mod miraculos de la moarte.
 Ioan a fost apoi condamnat la minele de pe insula închisoare Patmos.  El a scris cartea sa profetică a Apocalipsei pe Patmos.  Apostolul Ioan a fost mai târziu eliberat și a revenit pentru a sluji ca Episcop de Edessa în Turcia modernă.  A murit de bătrânețe, singurul apostol care a murit în pace.

5. Petru - A fost răstignit cu capul în jos pe o cruce în formă de x. Conform tradiției bisericii, le-a spus călăilor săi că se simțea nevrednic să moară în același mod în care a murit Iisus Hristos.

6. Iacov - Capul bisericii din Ierusalim a fost aruncat la o sută de picioare deasupra vârfului din sud-est al Templului, când a refuzat să-și nege credința în Hristos.  Când au aflat că a supraviețuit căderii, dușmanii lui l-au bătut până la moarte cu un fel de ciocan. Era același vârf în care Satana îl condusese pe Iisus să-l ispitească.

7. Iacov sau Iacob, Fiul lui Zebedeu, - A fost pescar și vânzător de pește când Iisus l-a chemat la o viață de slujire.  Ca lider puternic al bisericii, Iacob a fost decapitat în Ierusalim.  Ofițerul roman care îl păzea pe Iacob se uita la el, uimit de felul în care el își apărase credința la procesul său.  Mai târziu, ofi­țerul a mers lângă Iacob până la locul execuției.  Convertit și convins, el și-a declarat noua credință judecătorului și a îngenuncheat lângă Iacob pentru a fi decapitat ca un creștin.
 
8. Bartolomeu -  Cunoscut și ca Natanael, a fost misionar în Asia.  El a fost martor pentru Domnul nostru în Turcia de astăzi.  Bartolomeu a fost martirizat pentru predicarea sa în Arm­enia, unde a fost jupuit de bici.

9. Andrei - A fost crucificat pe o cruce în formă de x în Patras, Grecia.  După ce a fost biciuit sever de șapte soldați, i-au legat trupul de cruce cu funii pentru a-i prelungi agonia.  Adepții săi au relatat că, atunci când a fost condus la cruce, Andrei l-a întâmpinat cu aceste cuvinte: „De mult am dorit și am așteptat acest ceas fericit”.  Crucea a fost sfințită de trupul lui Hristos suspendat pe ea.  El a continuat să predice călăilor timp de două zile până a murit.

10. Toma - A fost înjunghiat cu o suliță în India în timpul uneia dintre călătoriile sale misionare pentru a întemeia biserica în subcontinent.

11. Iuda -  El a fost ucis de săgeți când a refuzat să-și nege credința în Hristos.
 
12. Matei - Apostolul ales să-l înlocuiască pe trădătorul Iuda Iscarioteanul a fost ucis cu pietre și apoi decapitat.

13. Pavel -  A fost torturat și apoi decapitat de răul împărat Nero la Roma în 67. Pavel a îndurat o închisoare lungă, care i-a permis să-și scrie multe Epistole către bisericile pe care le formase în tot Imperiul Ro­man.  Aceste scrisori, care au format multe dintre doctrinele fondatoare ale creștinismului, alcătuiesc o mare parte a Noului Testament.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.