• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Duminică , 12 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Miercuri , 8 Aprilie , 2020

Cristian Niculescu Ţâgârlaş, o nouă iniţiativă: diminuarea indemnizaţiilor consilierilor locali băimăreni

Consilierul PNL băimărean Cristian Niculescu Ţâgârlaş a iniţiat un nou proiect de hotărâre, ce priveste diminuarea indemnizaţiei primite de consilierii locali care participă la şedinţele ordinare sau extraordinare ale Consiliului Local şi ale comisiilor de specialitate.

 

 

 

 

Printr-o hotărâre a CL Baia Mare era stabilit ca indemnizaţia consilierilor locali să fie fixată la 5% din indemnizaţia lunară a primarului, respectiv 1.000 de lei. Prin noul proiect depus de Cristian Niculescu Ţâgârlaş, care urmează să fie discutat în proxima şedinţă de CL, indemnizaţiile consilierilor vor mai fi reduse cu 50%, generându-se o economie de peste 12.000 de lei. În Consiliul Local Baia Mare sunt 23 de consilieri.

"Vreau ca toți consilierii locali din Baia Mare să renunțe la 50% din indemnizațiile lunare, sume pe care să le direcționăm spre cauze sociale. Nu putem sta impasibili la problemele de care se lovesc oamenii pe care îi reprezentăm și care ne-au acordat încredere. Raportat la situația excepțională în care ne aflăm, primii cetățeni care trebuie să susțină comunitățile sunt demnitarii. În acest context, am inițiat un proiect de hotărâre, iar în proxima ședință a Consiliului Local Baia Mare le voi solicita colegilor să voteze inițiativa mea.
România, în momentul de față, se află în stare de urgență, iar sumele economiste la bugetul local prin diminuarea indemnizației lunare pentru consilierii locali vor putea fi folosite acolo unde acum e mare nevoie, în special pentru susținerea cadrelor medicale în lupta lor cu pandemia de COVID-19", ne-a declarat Cristian Niculescu Ţâgârlaş.

Potrivit consilierului local liberal, această sumă de bani va fi direcţionată spre  Spitalul de Pneumoftiziologie, devenit  Spital suport pentru tratarea bolnavilor infectaţi cu teribilul virus.

"Desigur, cine doreşte îşi poate dona şi diferenţa de 50% din indemnizaţie, aşa cum am făcut eu în cursul lunii martie. Am considerat că este normal şi onorabil să donez toată indemnizaţia mea pentru rezolvarea unor  cazuri sociale", a mai spus liderul liberal.

Aşa cum GAZETA a scris deja, consilierul local liberal şi-a donat indemnizaţia pentru rezolvarea a patru cazuri sociale în Borşa. A fost asigurată astfel o masă  caldă pentru patru persoane, care nu au avut cum să îşi asigure mâncarea necesară unui trai decent. Gestul consilierului băimărean ar putea  fi copiat şi de alţi aleşi locali.

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.