• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 07 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 18 Noiembrie , 2013

Cristian Niculescu-Ţâgârlaş is back!

Liberalii maramureşeni au revenit în atenţia publică după ce conducerea centrală a partidului a demis conducerea filialei judeţean şi l-a numit ca preşedinte interimar pe primarul din Sighet, Ovidiu Nemeş.

 
 

După multe dispute, excluderi ai unor lideri din filială, liberalii au realizat că organizaţia din nord este în suferinţă. Având în vedere că pesediştii s-au mişcat mult mai bine, trebuia luată o hotărâre. Prin schimbarea conducerii filialei se speră ca lucrurile să intre într-o normalitate. Dacă se mai poate vorbi de normalitate. Pe lângă preşedinte, a fost numit şi un nou Birou Politic, structura de partid judeţeană care conduce filiala maramureşeană.Printre cei numiţi se află şi Cristian Niculescu-Ţâgârlaş.

Fostul şi actualul liberal a produs câteva discuţii cu privire la caliatea lui de membru al PNL. Avocatul băimărean, fost preşedinte al PNL Baia Mare în perioada de glorie, are adeziune la PNL, semnată de Crin Antonescu, preşedintele partidului. Este probabil singurul din organizaţie care are o astfel de adeziune. Niculescu-Ţâgârlaş este împăcat că i s-a făcut dreptate după trei ani de la excluderea lui din PNL. „S-a intrat în normalitate după trei ani de tranziţie. Trei ani în care nişte persoane au ocupat funcţiile principale de conducere în PNL, în baza unui şantaj politic şi în baza unei soluţii de condamnare de natură penală. Ţin minte că un lider a ajuns preşedinte cerând celor două tabere existente în filială să îl susţină. Este vorba de tabăra lui Anghel, căruia i-a promis că îl va susţine când va ieşi şi îl va pune pe funcţia de preşedinte, iar taberei lui Ioan Hoban a promis că va bloca orice fel de influenţă a taberei lui Anghel. După trei ani, s-a văzut că această persoană nu a făcut decât să speculeze slăbiciunile unui partid şi să profite de ele pentru a ajunge preşedintele filialei. Nu îl condamn pentru asta, dar îi condamn pe cei care s-au raliat de-o parte sau de alta, încercând, nu să construiască, ci să distrugă.

Morala este că un preşedinte de filială care a intrat în cărţi în 2010 şi a ieşit în 2013 prin demitere a fost o pierdere de timp pentru partid. Nu a rămas nimic!Aceste schimbări erau necesare pentru că filiala condusă în acest mod „strălucit” a dat în ultima vreme rateuri peste rateuri. Se poate vedea că nu avem preşedinte al CJ, deşi acesta a fost membru al PNL. Nu avem primar de municipiu reşedinţă de judeţ, deşi acesta a fost membru PNL, am pierdut Borşa, Vişeu, am pierdut multe primării. Nu avem nici o funcţie importantă la nivel de guvern sau în cadrul Agenţiilor din sfera guvernamentală. Suntem pe ultimele locuri la atragerea de resurse în judeţ. Organizaţia PNL este dezbinată, total nepregătită pentru alegerile de anul viitor. În concluzie, era nevoie de schimbare.

 

Cred că vom face treabă bună, vom readuce organizaţia pe linia de plutire şi vom iniţia dialogul în cadrul USL Maramureş.

Biroul Politic care a fost numit este format, în marea lui majoritate, din primari, ceea ce este o noutate şi înspre mai binele organizaţiei. Primarii nu pot fi momiţi, dirijaţi, aşa cum s-a întâmplat până acum cu cei care au făcut parte din această structură. Primarii sunt aleşi şi nu pot fi presaţi cu o schimbare. Primarii au în spate mii de voturi şi sunt cei care ştiu ce trebuie făcut la nivel de comunitate. Una peste alta, noi, liberalii maramureşeni, am revenit!”, a spus Cristian Niculescu-Ţâgârlaş.

 
 

„Suntem pe ultimele locuri la atragerea de resurse în judeţ. Organizaţia PNL este dezbinată, total nepregătită pentru alegerile de anul viitor. În concluzie, era nevoie de schimbare”.

Cristian Niculescu-Ţâgârlaş

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.