• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Duminică , 12 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 24 Ianuarie , 2014

Cristian Niculescu-Ţâgârlaş a pus steagurile victoriei şi pe Aconcagua

Cristian Niculescu-Ţâgârlaş este primul băimărean şi politician care a escaladat

cu succes cel mai înalt vârf din America de Sud, Aconcagua (6962).

 



În 16 ianuarie, pe o furtună de putere mediu spre puternic, Cristian Niculescu-Ţâgârlaş şi echipa a dat asaltul final. Timpul parcă s-a oprit în loc. Furtuna de zăpadă a făcut ca vizibilitatea să fie redusă. Exista şi posibilitatea de a amâna asaltul final. Dar băimărenii, aproape „cocoţaţi” pe cel mai înalt vârf din lume, din afara Asiei, au continuat, conform programului stabilit, la începerea expediţiei. După un traseu greu, dar atât de uşor fiind la final, au ajuns pe vârf, la 38 de metri de cota 7000.

 

Cristi a pus cu respect şi mândrie steagul municipiului Baia Mare, dar şi cel al României Mari, ca semn al trecerii băimărenilor pe acolo, într-o expediţie de suflet şi cu suflet.

Timp de câteva minute ce au părut ore, au patrulat alături de Santinela de piatră, cum este denumit Aconcagua, scrutând imensitatea albă ce se vedea, un fel de-a spune, în faţa ochilor.

După momentul unic al victoriei, băimărenii au pornit spre tabăra de unde au plecat. La coborâre, timpul şi-a revenit. Totul a început să reintre în normal.

 

Undeva, în toiul nopţii, în Baia Mare au început să sosească mesajele victoriei. „Am reuşit! Am cucerit vârful! Am pus steagurile Băii Mari şi al României Mari, acolo, la 6962 metri. Sunt fericit”, au fost primele mesaje pe care Cristian Niculescu-Ţâgârlaş le-a trimis spre ţară, atunci când altitudinea a permis folosirea telefoanelor mobile.  

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.