• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 19 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 3 Aprilie , 2020

Cristian Niculescu Ţâgârlaş a donat indemnizaţia de consilier pentru patru bunicuţe din Borşa

În plină criză generată de pandemia cu noul coronavirus, puterea exemplului poate deveni un mod eficient de luptă cu temutul virus. După o perioadă de timp în care, firesc, am asistat la evoluţia bolii fără a încerca să facem ceva, doar am respectat reglementările şi ordinele militare venite de la autorităţi, majoritatea românilor au înţeles că este nevoie să fim solidari, să  fim buni, să ajutăm.

În acest context se înscrie gestul consilierului băimărean liberal Cristian Niculescu Ţâgârlaş, de a dona sânge la Centrul de Transfuzii Maramureş. 
„Nu putem rămâne indiferenți la apelul lansat de Centrul de Transfuzie Maramureș și vă îndemn pe toți să veniți aici și să donați sânge. Sunt bolnavi internați, care au nevoie de sânge în fiecare zi!
E important să #stămacasă, dar și mai important este să #salvămvieți! Unii dintre semenii noștri sunt spitalizați, iar noi, cei sănătoși, trebuie să le purtăm de grijă și să donăm sânge pentru salvarea lor. Puteți dona sânge între orele 7.30 și 11.00.
Fiți solidari! Viața merge mai departe!”, a spus liderul liberal băimărean.

Am vorbit şi cu directorul Centrului de Transfuzii, Daniela Weber, despre situaţia rezervelor de sânge ale Centrului.
„Este un paradox, dacă putem spune aşa, în perioada în care era normalitate ne plângeam că nu avem donatori, ani de zile a fost această situaţie nedorită, iar acum situaţia este contrară. În urma Ordonanţei militare în care a fost permisă deplasarea persoanelor la centrele de transfuzie, am început să avem mulţi donatori. Pe de altă parte, a scăzut cererea de sânge de la spitale. Dar, este îmbucurător că în ultimele zile s-au prezentat mult mai multe persoane decât în perioadele normale. Avem stocuri de sânge, de concentrate eritrocitare, de plasmă. Pe concentratele trombocitare am avea nevoie de donatori fidelizaţi, pentru că doar de la aceştia se recoltează şi se procesează trombocitele. În special pacienţii cu afecţiuni hematologice, oncologice, au nevoie de aceste concentrate trombocitare. De aceea, profit de acest material pentru a transmite un apel: Solicităm donatorilor fidelizaţi să se  prezinte la  centre, tocmai pentru a procesa aceste trombocite!
Sper să se menţină numărul, sper să vină donatori în mod constant, dar nu vreau să ne aglomerăm acum, având în vedere că sângele are termen de valabilitate 42 de zile şi trebuie consumat.
Programul de recoltare este de la 7 la 11, de luni până vineri. Mulţumim pentru ajutor!”, a  spus directorul Centrului de Transfuzii Maramureş, Daniela Weber. 

Dar liderul liberal băimărean Cristian Niculescu Ţâgârlaş a continuat seria gesturilor de bine. A donat indemnizaţia de consilier pentru ajutorarea unor bătrâni din Borşa, acţiune realizată cu liderul organizaţiei tineretului liberal din Maramureş, Gabriel Şteţco.
„Bunicii fac parte din amintirile copilăriei noastre. Ne-au ocrotit cât am fost mici, iar acum e rândul nostru să îi sprijinim.
Vă îndemn să îi ajutați pe vârstnicii singuri, pentru că în această perioadă ei sunt cei mai loviți de lipsuri și izolare. Împreună cu familia, sau cu prietenii, adunați resurse să le oferiți o masă caldă celor în nevoie. Eu am ales să susțin patru vârstnice din Borșa. Indemnizația de consilier am direcționat-o spre abonamente de hrană, iar în acest fel bunicuțele vor avea o masă caldă în fiecare zi a săptămânii, pe tot parcursul lunii aprilie.
Fiecare consilier local, județean sau parlamentar din Maramureș, poate să facă acest gest simplu și de mare nevoie.
Gândiți-vă că unii bătrâni din zonele rurale n-au bani sau n-au în zonă marketuri și mall-uri, cum avem noi. Pentru ei, asigurarea traiului zilnic, suprapus peste boli, singurătate și temeri, este o mare grijă. Putem să îi ajutăm”, a  spus Niculescu Ţâgârlaş.
Tineretul liberal a considerat că trebuie să ajute în aceste momente de cumpănă, mai ales că Borşa este unul din oraşele în care tinerii, adulţii, sunt plecaţi în număr foarte mare la muncă în străinătate, iar persoane vârstnice cu probleme au nevoie de ajutor.
„Au fost identificate patru bunicuţe care au nevoie de mâncare, zilnic. Spre bucuria noastră, Cristian Niculescu Ţâgârlaş ne-a oferit indemnizaţia de consilier pentru plata acestor pachete de mâncare pe care le oferim celor patru bunicuţe pe durata lunii aprilie. După aceea vom suporta noi sau eu (sunt şi consilier local PNL în Borşa) plata la firma de catering, pentru a duce masa caldă acestor persoane în vârstă. Produsele şi serviciul de catering sunt de foarte bună calitate, fiind asigurate de Restaurantul «2 Păuni». Vom continua să identificăm şi alte persoane cu astfel de nevoi şi sperăm să ni se alăture şi alţii, pentru a oferi fondurile necesare în acest scop”, a spus Gabriel Şteţco.

Credem că această acţiune de la Borşa a liderului liberal Cristian Niculescu Ţâgârlaş (şi a mai tânărului său coleg Gabriel Şteţco) arată că se poate. Putem fi alături de cei care au nevoi, putem dona sume de bani, puţin cu puţin se face mult, pentru a ajuta persoane vârstnice sau care au nevoie de hrană ori altfel de ajutor.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.