• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 27 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Joi , 28 Aprilie , 2016

Cristian Niculescu – Ţâgârlaş

Am decis să-mi asum candidatura la demnitatea publică de primar al municipiului Baia Mare după o bună chibzuinţă, având susţinerea Partidului Naţional Liberal şi suportul cetăţenilor care consideră imperios necesară o administraţie în beneficiul comunităţii şi nu a unei persoane sau unor grupuri de interese.

 

Sunt încă tânăr, dar matur şi pregătit pentru această demnitate, sunt cinstit şi onest, am experienţa şi competenţa necesară, nu sunt coruptibil, sunt sănătos, puternic şi hotărât. Vreau ca băimărenii să reţină că nu vreau să conduc oraşul, vreau să-l administrez în numele şi interesul lor. 

 

Primii ani

 

M-am născut în Baia Mare în 25 august 1977, într-o familie tradiţională. În copilărie, mi-am împărţit timpul între şcoală, terenul de handbal, joaca din curtea blocului împreună cu prietenii şi vizitele la bunicii de la ţară, din Hărniceşti şi Remetea Chioarului.

Am frecventat Şcoala Generală 8, iar apoi am absolvit Colegiul Naţional „Vasile Lucaciu”, perioadă din care păstrez amintiri speciale cu dascălii şi colegii mei. A fost o perioadă de acumulări,  în care mi-am propus să ajung să văd cu ochii mei ce am citit în cărţile preferate.

 

Experienţa profesională

 

Sunt licenţiat al Universităţii „Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca şi avocat din anul 2000. În următorii şase ani accederii în Barou m-am implicat total în activitatea profesională, am renunţat la zile libere şi concedii, iar asta m-a ajutat să devin un avocat cunoscut şi respectat.

Am îmbrăţişat această carieră din convingere, hotărât fiind să profesez cu demnitate, în folosul oricărui cetăţean care îmi solicită serviciile. În toţi aceşti ani am fost onest cu clienţii, dar şi cu mine însumi. Am prestat în numeroase cazuri ca avocat pro bono, punând mai presus de un onorariu, nevoia de a ajuta oamenii aflaţi în dificultate. Am luptat pentru respectarea libertăţilor şi intereselor clienţilor mei, manifestând în acelaşi timp responsabilitate şi respect pentru viaţa comunităţii.

 

Convingeri politice

 

Sunt liberal convins. Nu am fost niciodată în altă formaţiune politică, pentru că am convingeri doctrinare şi demnitate politică. Implicarea mea în politică a început în anul 2000, când am devenit membru al Partidului Naţional Liberal. Prima funcţie importantă a fost cea de preşedinte TNL Baia Mare, iar cinci ani am condus organizaţia PNL Baia Mare. În 2010, am demisionat din funcţia de preşedinte PNL, ulterior fiind exclus din partid, motiv care a determinat şi pierderea calităţii de consilier local. Doi ani mai târziu, am revenit în PNL ca simplu membru, fiind promovat pas cu pas ca membru în Biroul Permanent Teritorial şi purtător de cuvânt al PNL Maramureş.

 

Administraţie publică

 

Experienţa în administraţie a început prin dobândirea calităţii de consilier local al municipiului Baia Mare, respectiv preşedinte al Comisiei Juridice, de Ordine Publică şi Relaţii Internaţionale a Consiliului Local Baia Mare. Sunt mândru să afirm că am fost cel mai tânăr consilier dintr-o Comisie Juridică existentă la nivel naţional. Timp de 6 ani am activat în această calitate, perioadă în care am dobândit cunoştinţele necesare proiectului în care m-am implicat acum.

Îmi propun o altfel de administraţie publică, în beneficiul comunităţii, în care cetăţenii să fie reprezentaţi de consilieri locali competenţi şi cu coloană vertebrală, care să manifeste demnitate civică. Un oraş puternic are un Consiliu Local puternic şi reprezentativ, în care se adună oamenii de valoare şi nu clienţii primarului.

 

Viaţa personală

 

În plan personal, mi-am completat personalitatea şi am cunoscut succese remarcabile datorită pasiunii mele pentru munte si expediţiilor montane. Îmi place foarte mult să fac sport şi mişcare, promovând un stil de viaţă sănătos.

Am urcat pe cinci dintre cele mai înalte vârfuri ale lumii, învăţând în urma acestor experienţe să fiu mai tolerant, perseverent, echilibrat şi să iau cele mai potrivite decizii. Am cunoscut culturi şi civilizaţii diferite, de la triburi încă primitive şi în care nu există noţiunea de căsătorie, până la zonele arctice, unde am simţit ce înseamnă viaţa la minus 40 de grade. Cel mai important câştig este că am învăţat să respect diversitatea civilizaţiei umane, particularităţile şi tradiţiile fiecărui popor. În plus, am ajuns să cunosc şi să respect muntele şi natura, elemente care ne determină şi ne influenţează viaţa.

 

Principii

 

Sunt un om modest, un om combativ, dinamic, hotărât şi exigent, obişnuit cu un stil de muncă riguros. Sunt dedicat semenilor mei, animat de responsabilitate şi spirit civic, dar şi o persoană care îşi doreşte să performeze.

Sunt cinstit, decent, nu am fost niciodată suspectat de ilegalităţi, acte de corupţie

sau alte nereguli.

În esenţă ştiu, vreau şi pot să fiu primarul de care are nevoie un oraş care îşi doreşte să fie respectat şi puternic.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.