• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Duminică , 16 Iunie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 7 Martie , 2022

Cristian Niculescu Țâgârlaș, despre declarația Parlamentului de condamnare a invaziei ruse în Ucraina

Parlamentarul liberal maramureșean, Cristian Niculescu Țâgârlaș, a vorbit despre inițiativa Parlamentului României de a condamna acțiunea militară a Federației Ruse în Ucraina.

„A fost un demers normal al României, al reprezentanților României în Parlament, pentru că ceea ce se întâmplă în Ucraina este un atentat la democrație, un atentat foarte grav la democrație la nivel mondial. De aceea este normal ca Parlamentul unei țări democratice să se manifeste. Să arătăm că suntem alături de poporul ucrainean. După cum se vede și după cum spun cei de la Moscova, ținta principală este guvernul ucrainean.
S-ar dori instaurarea unui guvern marionetă. Este evident că lucrurile trebuie stopate. Și trebuie luată orice măsură pentru a bloca activitatea Rusiei pe acest palier.
Am votat în plenul celor două camere ale Parlamentului o decla­rație comună de condamnare a invaziei militare declanșate de Rusia împotriva Ucrainei și de sus­ținere a poporului ucrainean, care își apără cu dârzenie țara. Parlamentarii români și-au afirmat public poziția de susținere a Ucrainei privind integrarea în Uniunea Europeană, aspirație firească a unui popor care vrea să urmeze calea spre civilizație și progres.
Solicitarea președintelui Volodymyr Oleksandrovych Zelenskyy se adre­sează statelor membre ale UE în condițiile crizei generate de agresiunea militară a Federației Ruse ordonată de președintele Vladimir Putin, realitate ce impune o decizie de urgență care poate contribui la dezamorsarea stării de război, soldată deja cu numeroase victime de ambele părți și distrugeri materiale imense.
Nu putem accepta agresiuni militare sau rescrierea istoriei așa cum își dorește astăzi Kremlinul. Poporul ucrainean are dreptul să își aleagă drumul său, iar Parlamentul României susține pe deplin aspi­rațiile Ucrainei de a fi țară membră a Uniunii Europene și a NATO”, a spus senatorul liberal.

„România, ca țară membră cu drepturi depline a UE, a dat, prin intermediul Parlamentului său, un semnal puternic de solidaritate și de susținere față de tragedia pe care o traversează poporul ucrainean, nu doar prin ajutoare financiare, cât mai ales prin susținerea politică publică a reprezentanților poporului român.
România, țară care a trecut prin ororile comunismului și prin politica dictată de Moscova, are datoria, astăzi, de a fi alături de Ucraina și de a susține toate aspi­rațiile europene și euroatlantice ale ucrainenilor”, a spus  senatorul Cristian Niculescu-Țâgârlaș.

Mai trebuie spus că senatorul ma­ramureșean, împreună cu deputații liberali de Maramureș: Călin Bota și Florin Alexe, au donat bani pentru ajutorarea ucrainenilor, mai ales a copiilor din țara vecină.
„Tragedia prin care trece Ucraina zilele acestea, durerea mamelor care vin cu copiii în brațe la gra­nițele României, cerând ajutor și alinare, trebuie să ne solidarizeze și să ne mobilizeze pe toți pentru a-i ajuta pe cei obligați astăzi să își părăsească casa și țara pentru a scăpa de război.
Împreună cu deputații Călin Bota și Florin-Alexandru Alexe, am donat astăzi bani către Asociația Maramureșul Unit, o organizație non-guvernamentală foarte implicată în ajutorarea refugiaților din Ucraina. Banii donați sunt folosiți pentru achiziționarea lucrurilor de care au nevoie refugiații, mulți dintre ei plecând de acasă doar cu acte și câteva haine.
E timpul unității, e timpul solida­rității cu refugiații ucraineni goniți din țara lor de un război nedrept. Fiecare dintre noi putem ajuta un copil ucrainean să zâmbească din nou”, a spus Cristian Niculescu Țâgârlaș.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.