• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Duminică , 16 Iunie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 21 Martie , 2022

Cristian Niculescu Țâgârlaș condamnă războiul din Ucraina

Senatorul maramureșean Cristian Niculescu Țâgârlaș a avut o activitate intensă în ultima perioadă. Pe lângă activitățile curente ale parlamentarilor, senatorul maramureșean s-a remarcat printr-o atitudine fermă în ceea ce privește războiul din Ucraina.

„Vot unanim în Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei pentru excluderea Rusiei din Consiliul Europei. În calitate de membru al Delegației Parlamentului României la APCE, am votat această rezoluție care condamnă agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei și în care se reafirmă solidaritatea cu poporul ucrainean.
Potrivit documentului, condu­cerea Federației Ruse reprezintă o amenințare la adresa securității în Europa, urmând o cale care
include totodată agresiunea militară împotriva Republicii Mol­­dova și ocuparea regiunii trans­­­nistrene. Amendamentul referitor la atacarea Republicii Moldova a fost introdus în text la propunerea delegației române.
De asemenea, tot la propunerea delegației României, a fost rectificată cifra refugiaților ucraineni din țara noastră, care a ajuns la 415.000.
APCE a salutat în termeni elo­gioși generozitatea și solidaritatea arătate de țările vecine - Polonia, România, Ungaria, Republica Moldova, Slovacia - care au preluat sute de mii de refugiați, oferindu-le siguranță.
Conform documentului votat de APCE, Comitetul de Miniștri trebuie să ceară retragerea Fede­rației Ruse din Consiliul Europei, iar în cazul în care aceasta nu se conformează acestei solicitări, Comitetul de Miniștri trebuie să ia în considerare data imediat posibilă de la care Rusia să înceteze să mai facă parte din Consiliul Europei”, a spus senatorul.
De asemenea, liderul liberal maramureșean a dat o mână de ajutor financiar asociației ma­ra­mureșene care se ocupă cu aju­torarea refugiaților din Ucraina.
„Agresiunile Rusiei nu sunt compatibile cu valorile europene ale Consiliului Europei, cu protejarea drepturilor omului și trebuie aspru sancționate. Tragedia prin care trece Ucraina zilele acestea, durerea mamelor care vin cu copiii în brațe la granițele României, cerând ajutor și alinare, trebuie să ne solidarizeze și să ne mobilizeze pe toți pentru a-i ajuta pe cei obligați astăzi să își părăsească casa și țara pentru a scăpa de război. Împreună cu deputații Călin Bota și Florin-Alexandru Alexe, am donat bani către Asociația Maramureșul Unit, o organizație non-guvernamentală foarte implicată în ajutorarea refugiaților din Ucraina. Banii donați sunt folosiți pentru achiziționarea lucrurilor de care au nevoie refugiații, mulți dintre ei plecând de acasă doar cu acte și câteva haine. E timpul unității, e timpul solidarității cu refu­giații ucraineni goniți din țara lor de un război nedrept. Fiecare dintre noi putem ajuta un copil ucrainean să zâmbească din nou”, a spus senatorul maramu­reșean.

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.