• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 04 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 11 Martie , 2013

Creşte performanţa energetică a blocurilor băimărene

 

Consiliul Local Baia Mare s-a întrunit în şedinţă de îndată pentru a analiza şi vota mai multe proiecte de hotărâre importante pentru oraş.
Dintre aleşii locali au fost prezenţi 19 consilieri, iar borderoul de şedinţă a avut 12 proiecte de hotărâre.
S-a aprobat angajarea cheltuielilor de la buget pentru proiectul „Reabilitarea şi promovarea identităţii culturale şi istorice Piaţa Cetăţii – Turnul Ştefan. Contribuţia locală la acest proiect este de minim 2% din costurile eligibile. De asemenea, a fost aprobată documentaţia tehnico-economică pentru acest proiect.
Principalele lucrări din Piaţa Cetăţii au în vedere Ansamblul de punere în valoare a: Bisericii Sfântul Martin, Bisericii Sfânta Ecaterina, Bisericii Sfântul Ştefan.
 
Se va reabilita spaţiul interior la Turnul Ştefan, se va face un punct de informare, spaţii verzi, monumente.
 
În partea a doua a şedinţei a fost aprobat proiectul de hotărâre cu privire la „Creşterea performanţei energetice a blocurilor de locuinţe din Baia Mare. Finanţarea se va face prin POR, iar în primul lot se regăsesc opt blocuri. Acestea fac parte dintre cele care au depus documentaţia tehnică din 2009. Sunt următoarele blocuri: str. Alexandru Odobescu 7, George Enescu 2, B-dul Bucureşti 40, Bdul Unirii 8A, B-dul Decebal 16, Victoriei 54, Victor Babeş 13, Victor Babeş 21. Lucrările de reabilitare termică se vor realiza din mai-iunie, după cum a spus primarul Cătălin Cherecheş.
Pentru cetăţenii din aceste blocuri, cota de participare este de 10% din costul lucrării.
 
Primarul băimărean a afirmat că spre sfârşitul anului doreşte să mai intre spre lucru un lot de blocuri, şi treptat, acest proiect se va dezvolta anual, în funcţie de fonduri, posibilităţi, de proiectele care vor primi finanţare. 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.