• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 09 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 7 Mai , 2013

Creşte calitatea apei în Baia Mare, Baia Sprie, Cavnic

Zilele trecute a fost semnat un nou contract de lucrări pe apă şi canalizare, respectiv „Construcţia şi reabilitarea surselor de apă brută şi a staţiilor de tratare a apei potabile în aglomerările Baia Mare şi Cavnic.

 
 
 

Evenimentul a avut loc în sala Europa, din Primăria Baia Mare, în prezenţa firmei spaniole care a câştigat licitaţia, a primarului Cătălin Cherecheş şi a primarilor din Baia Sprie şi Cavnic, localităţi care vor beneficia, de asemenea, de lucrări pentru apa potabilă şi canalizare.

Proiectul este cu finanţare europeană pentru extinderea, reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată.

Contractul a fost adjudecat de către firma Espina Obras Hidraulicas SA, prin licitaţie deschisă, având valoarea de peste 2,8 milioane euro, fără TVA, şi o perioadă de execuţie de 24 de luni, de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor.

Pentru Baia Mare, proiectul prevede noi lucrări în cartierul Ferneziu, zonă deficitară la infrastructura de apă şi apă uzată. Se va realiza o captare nouă şi se va construi o nouă staţie de tratarea apei potabile. La fel, va fi realizată şi staţia de tratarea apei potabile din Baia Sprie. Spaniolii mai au de executat reabilitarea staţiilor de tratare a apei potabile Berbincioara şi Valea Albă, din Cavnic.

 

Contractul face parte din cadrul proiectului: Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată din Maramureş. Un proiect cofinanţat din fondul de coeziune prin Programul Operaţional Sectorial Mediu. Valoarea totală a proiectului este de 120 de milioane de euro, distribuiţi în cadrul celor 12 contracte de lucrări şi în două de consultanţă.

Contribuţia UE este de 77,31%, iar subvenţia de la bugetul de stat este de 11,32%, împrumutul operatorului regional SC Vital este de 9,05% şi contribuţia de la bugetele locale de 1,82%.

 

Primarul Cătălin Cherecheş a spus că este un lucru bun că se vor face lucrări în Baia Mare, dar şi în Baia Sprie şi Cavnic.

 
 

„Credem că aceste lucrări necesare trebuie realizate cu mult profesionalism. Sunt bani europeni şi nu ne permitem să greşim nici la o virgulă. Îi rog pe cei care vor realiza lucrarea să ţină cont de faptul că suntem exigenţi şi că ne dorim lucrări de calitate. Nu atât noi, cât mai ales comunităţile care vor beneficia de aceste lucrări. Chiar dacă există un termen de execuţie, sperăm ca lucrările să fie terminate într-un timp mai scurt, deoarece ele se corelează cu alte investiţii în infrastructura băimăreană şi maramureşeană”.

 
Cătălin Chereceheş

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.