• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 28 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 22 Aprilie , 2016

Creşă la standarde europene, inaugurată în Seini

O filă importantă din istoria contemporană a localităţii Seini a fost deschisă marţi, 19 aprilie 2016. Activitatea permanentă de urbanizare, modernizare infrastructură şi servicii în sprijinul comunităţii desfăşurată de administraţia locală din Seini, reprezentată de primarul Gabriela Tulbure, a bifat o nouă premieră, prin inaugurarea centrului de zi „Prichindeii Seiniului”, care de luni, 25 aprilie, îşi începe activitatea.

 

Au fost prezenţi la acest eveniment ministrul secretar de stat, Valeriu Ciolan Nicolae, Ştefania Andreescu, managerul de proiect, Ioana-Alina Sandu, ofiţer de monitorizare din cadrul Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, subprefectul Alexandru Bondrea, deputatul Gheorghe Simon, Gabriel Zetea, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Maramureş Anton Rohian, fostul prefect al judeţului, consilieri locali, viceprimarul Octavian Bodea, secretarul Ioan Bud, Dan-Florin Floruţ, proiectant, Florin Lucuţ din partea constructorului, Mihai Apan, primarul comunei Apa, Aurelia Fedorca, primar Negreşti Oaş, managerii şcolii seinene, cadre didactice, preoţi seineni şi din Săbişa, foşti preşcolari şi educatori care au parcurs aici primii paşi în educaţie, unii chiar acum 70 de ani (Viorica Szenczi), elevi.

Gabriela Tulbure: „Aproximativ 50 de copii vor urma cursurile acestei creşe”Primarul oraşului Seini, Gabriela Tulbure, a declarat că obiectivul reabilitat este situat pe strada Mihai Eminescu, la nr. 35 şi este un monument de clasă B. Valoarea proiectului este de aproximativ 500.000 de euro şi este prima creşă de oraş din judeţul Maramureş reabilitată în acest mod, la nivel naţional existând 14 astfel de creşe cuprinse în proiectul de reabilitare. „Am avut alături de mine echipa implicată în proiect, cea care a sprijinit derularea acestuia din cadrul primăriei, precum şi noii angajaţi. Clădirea centenară şi-a recăpătat strălucirea, iar mamelor din Seini le-a fost întinsă o mână de ajutor. Vom avea aproximativ 50 de copii care vor urma cursurile acestei creşe, iar pentru a oferi profesionalism, personalul care va activa aici va fi calificat la alte centre de copii din Baia Mare. Aşteptăm micuţii Seiniului în număr cât mai mare, fiindcă ştim că vor creşte frumos şi armonios în noua creşă pregătită special pentru ei.

Pot să afirm că am colaborat foarte bine cu reprezentanţii Ministerului, care mi-au promis că investiţiile în Seini nu se vor opri aici. Avem în plan construirea unui Centru de Zi pentru bătrâni şi am primit asigurări că şi acest proiect va beneficia de fondurile necesare”, a arătat Gabriela Tulbure, primarul oraşului Seini.

 

Gabriel Zetea: „Seiniul a câştigat foarte mult în ultimii patru ani, cu un primar implicat, cum este Gabriela Tulbure”Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea, prezent la inaugurarea creşei din Seini, a declarat că atunci când şi-a pus speranţele în primarul Gabriela Tulbure a ştiut că întreaga comunitate seineană va avea doar de câştigat. „Cu patru ani în urmă, când Gabriela Tulbure a câştigat mandatul de primar în oraşul Seini, m-am bucurat, nu din perspectiva unui partid sau a altui partid, ci pentru că am ştiut, încă de atunci, că dacă o femeie va prelua administraţia locală din Seini, câteva domenii ca educaţia, sănătatea şi siguranţa cetăţeanului vor deveni priorităţi, servicii uitate de vechii primari. Şi am avut dreptate, fiindcă am văzut în aceşti patru ani de zile o avalanşă de investiţii în grădiniţe, şcoli, în liceul din Seini, în infrastructura de sănătate, toate culminând cu această investiţie unică în judeţul Maramureş, creşa de copii la standarde europene.

O administraţie locală care investeşte în copii, în viitorul nostru, pentru ca aceştia să aibă condiţii europene de învăţătură şi mai ales să fie în siguranţă, aşa cum face Seiniul, este o administraţie care se gândeşte cu adevărat la viitorul comunităţii. Cred că Seiniul a câştigat foarte mult în ultimii patru ani, cu un primar implicat ca şi Gabriela Tulbure şi, de aceea, odată cu începerea campaniei electorale, voi fi încă o dată alături de ea, pentru că Seiniul mai are nevoie de încă patru ani de dezvoltare”, a declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.