• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Duminică , 12 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 26 Iulie , 2013

Credincioşii din Dumbrăviţa, pelerini la Mănăstirea Sfânta Ana - Rohia, de sărbătoarea Sfântului Ilie Tesviteanul

În binecuvântata zi de vară, 20 Iulie 2013, de sărbătoarea Sfântului Proroc Ilie Tesviteanul, credincioşii din Parohia Dumbrăviţa, împreună cu corul şi Părintele Paroh Ciocotişan Bogdan, au făcut un pelerinaj duhovnicesc la mănăstirea de suflet a maramureşenilor, Sfânta Ana – Rohia din Ţara Lăpuşului.

 
 
 

Acest pelerinaj a fost un răspuns la invitaţia părinţilor călugări de la Rohia, care au dorit să răsplătească astfel multele colecte şi donaţii pe care bunii credincioşi din Dumbrăviţa le-au făcut de-a lungul anilor pentru mănăstire.

 

Plecarea spre mănăstire a avut loc sâmbătă, la ora 8:00, cu 2 autocare şi 2 microbuze, din faţa Bisericii din Dumbrăviţa, după rostirea rugăciunii pentru călători de către Părintele Paroh Bogdan Ciocotişan. Au pornit spre mănăstire o mulţime de credincioşi, cu emoţie în suflet şi rugăciunea în minte, cu speranţa că Maica Domnului, ocrotitoarea mănăstirii, le va împlini dorinţele şi gândurile cele bune, pentru ei, dar şi pentru cei dragi ai lor.Bucuria a fost cu atât mai mare, când odată ajunşi în curtea mănăstirii, credincioşii au aflat că la Sfânta Liturghie va sluji ÎPS Iustinian Chira, Arhiepiscopul Maramureşului şi Sătmarului, care a ajuns la venerabila vârstă de 92 de ani de viaţă şi 72 de ani de călugărie.

 

Membrii corului THEOTOKOS al parohiei, în frunte cu Domnul Dirijor Matei Bogdan, s-au pregătit şi s-au gătit ca pentru o mare sărbătoare, dând răspunsurile la Sfânta Liturghie într-un mod dumnezeiesc, cu glasurile lor care s-au înălţat spre cer, umplând colina Rohiei de armonii îngereşti cu minunatele lor voci. Pentru corişti, această zi a fost una istorică, deoarece au cântat la o Liturghie arhierească oficiată de ÎPS Iustinian.

 

La îndemnul şi cu binecuvântarea ÎPS Iustinian, părintele Ciocotişan Bogdan a ţinut un cuvânt de învăţătură legat de personalitatea şi faptele Sfântului Proroc Ilie Tesviteanul, iar la sfârşitul Sfintei Liturghii, ÎPS Iustinian a ţinut un înălţător cuvânt de învăţătură în care a apreciat pelerinajul făcut de credincioşii din Dumbrăviţa şi a felicitat într-un mod cu totul deosebit corul parohiei, apreciindu-i valoarea muzicală, mulţumind părintelui Bogdan pentru împreuna slujire.

Părintele egumen al Mănăstirii Rohia Arhim. Macarie Motogna a mulţumit credincioşilor şi corului, dar şi Părintelui Paroh, în numele obştii Mănăstirii, spunând: „la Rohia, doar corul Catedralei Episcopale a mai cântat atât de bine ca şi corul de la Parohia Dumbrăviţa”, oferind părintelui o icoană reprezentând pe Maica Domnului Făcătoare de Minuni de la Rohia.

Părintele Macarie a subliniat legătura strânsă între Mănăstirea Rohia şi Parohia Dumbrăviţa, asigurându-i pe dumbrăviceni de colaborare duhovnicească şi pe viitor.

 

Părintele Bogdan a dăruit ÎPS Iustinian în numele credincioşilor două cărţi, reprezentând Monografia localităţii Dumbrăviţa - autor Gheorghe T. Pricop şi “Dumbrăviţa 1411 – 2011, Istorie Oameni Fapte”, autor Mihali Ştefan.

Comuna Dumbrăviţa a fost reprezentată la nivel înalt de cei doi fii ai satului, Preşedintele CJ Maramureş Zamfir Ciceu şi Primarul comunei Dumbrăviţa, Felician Ciceu.

 

ÎPS Iustinian a ţinut să facă foarte multe fotografii cu corul şi credincioşii din Dumbrăviţa.

Evenimentul s-a încheiat cu o Agapă frăţească, oferită de obştea mănăstirii.

 

Părintele Bogdan doreşte să mulţumească corului şi credincioşilor, în mod special Domnului Iulian Gheorghe, Director General UAC, şi Domnului Director Parascineţi Ioan pentru asigurarea transportului gratuit la mănăstire.

 

 

Preot Paroh Ciocotişan Bogdan, Dumbrăviţa

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.