• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 19 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Joi , 17 Iulie , 2014

Crearea de noi locuri de parcare, o prioritate a primarului Ovidiu Nemeş

Amenajarea de parcări se numără printre priorităţile administraţiei sighetene şi a primarului Ovidiu Nemeş. Deja, de la începutul anului au fost create 200 noi locuri de parcare. Iar zilele următoare, sighetenii vor beneficia de câteva zeci de locuri de parcare noi. Primăria Sighet, prin Serviciul Public de Gospodărire Urbana, a hotărât să amenajeze peste 60 de locuri de parcare, o parte dintre ele pe strada Avram Iancu, în faţa Policlinicii, iar o altă parte în Parcul Grădina Morii.

 
 

La începutul acestui an, în municipiul Sighetu Marmaţiei existau 442 de locuri de parcare. Situaţia a fost una extrem de dificilă în condiţiile în care în oraş sunt înmatriculate peste 10.000 de autoturisme. Numărul locurilor de parcare însă a crescut semnificativ de la începutul anului, cu aproximativ 200. Chiar zilele acestea se lucrează la amenajarea a peste 60 de locuri de parcare, o parte dintre ele pe strada Avram Iancu, în faţa Policlinicii, iar o altă parte în Parcul Grădina Morii.

 

În parcul Grădina Morii lucrările sunt pe ultima sută de metri. S-au rebordurat toate aleile, urmează să se amenajeze spaţiul verde şi în ultima fază să fie aşternut un nou covor asfaltic. Vor fi în total aproximativ 60 de locuri de parcare, o parte din ele amenajate pentru un complex comercial din zonă, iar celelalte în alte două parcări construite de către Primăria Municipiului Sighetu Marmaţiei.

 

Cele două parcări amenajate de către primărie vor aduce un plus de noutate pentru municipiu. Pentru a nu renunţa la imaginea de spaţiu verde a fost amplasat un pavaj puţin mai diferit decât cel obişnuit. „Am vrut să păstrăm cadru parcului şi am hotărât să punem un pavaj mai special, în care va creşte şi iarba. Am experimentat acest stil de pavaj la o parcare de la Grădiniţa Nr. 8, unde a dat roade, aşa că am încercat cât de cât să păstrăm şi spaţiul verde”, a menţionat Ioan Şuştic, directorul Serviciului Public de Gospodărire Urbana.

 

Aproape de finalitate sunt şi lucrările de construcţie a parcării din faţa Policlinicii din Sighet. „Pe strada Avram Iancu am dezvoltat acea zonă cu parcări. Avem în jur de 25 de locuri noi de parcare. Suntem în faza finalizării şi cred că astăzi sau mâine vom încheia lucrările. Era imperios necesară pentru că se bloca circulaţia şi am amenajat locuri de parcare atât pe Avram Iancu, cât şi pe colţ cu Pintea Viteazul”.

Societatea de Gospodărire Urbana îşi propune ca în următoarele două-trei săptămâni să deruleze lucrările la parcarea care se doreşte a fi amenajată în spetele Administraţiei Finanţelor Publice Sighet.

Plata parcării prin SMS

De la începutul acestei luni a fost implementată la nivelul municipiului Sighetu Marmaţiei posibilitatea de parcare cu plata prin SMS.

În acest sens s-a efectuat o campanie de informare din partea serviciilor direct implicate, s-au montat indicatoare cu locurile în care se află astfel de parcări şi cu modalitatea de plată explicată pas cu pas. Conform noii Hotărâri de Consiliu Local numărul 7/2014, parcările din municipiul Sighetu Marmaţiei inscripţionate, marcate şi cu indicatoare vizibile de parcare cu plată, funcţionează pe baza achiziţionării de tichete de la magazinele sau chioşcurile din Sighet, pe bază de abonamente întocmite la Primăria Sighet, dar de luna aceasta şi pe baza plăţii prin SMS a parcării. Regulamentul de funcţionare a serviciului de plată a parcărilor prin autotaxare este clar şi concis explicat prin intermediul noilor indicatoare.

Poliţia Locală a început deja să-şi facă treaba, aşa că atrage atenţia şoferilor asupra faptului că sunt pasibili de amenzi în condiţiile în care nu folosesc nicio modalitate de autotaxare.

 

„Referitor la plata prin SMS, acest program este conectat la un aparat performant în care este instalată o aplicaţie conectată prin wireless la o imprimantă pe care poliţistul local o poartă cu el. Acel bon este aplicat şoferului pe maşină, într-un loc vizibil, iar el are posibilitatea ca în 48 de ore să plătească jumătate din minimul amenzii contravenţionale, ceea ce înseamnă 25 de lei”, a declarat Iulian Băndean, agent superior în cadrul Poliţiei Locale Sighetu Marmaţiei.

 
 

„Pe strada Avram Iancu am dezvoltat acea zonă cu parcări. Avem în jur de 25 de locuri noi de parcare. Suntem în faza finalizării şi cred că astăzi sau mâine vom încheia lucrările”.

Ioan Şuştic, directorul Serviciului Public de Gospodărire Urbana

 
 

200 noi locuri de parcare

 

Din cele puţin peste 400 de locuri de parcare, 175 au fost cu plată şi 267 fără plată. Reprezentanţii administraţiei publice locale arată că, în prezent, capacitatea locurilor de parcare s-a ridicat în jurul a 600 de locuri de parcare. Dintre acestea, un număr de 240 sunt cu plată, iar în viitorul apropiat se vor finaliza şi celelalte. Primele străzi pe care se intenţionează acest lucru sunt Gheorghe Şincai, Avram Iancu şi Pintea Viteazul, în funcţie de cum vor fi semnalizate şi marcate. În tot acest timp se va implementa sistemul vânzărilor de tichete şi ca perspectivă de viitor se doreşte extinderea capacităţii locurilor de parcare cu plată pe raza municipiului.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.