• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 27 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 28 Iulie , 2014

Craica, pârâul sărăciei

Zilele trecute a avut loc o acţiune organizată de Primăria Baia Mare, prin Serviciul Public de Asistenţă Socială, Poliţia Locală şi Serviciul de Ecarisaj pentru verificarea locuinţelor ridicate ilegal pe Craica, precum şi numărul persoanelor care locuiesc în cocioabe.

 
 

Pe lângă această inventariere, a avut loc o consultare a celor de acolo cu privire la modalitate prin care se vor rezolva din punct de vedere locativ aceste pungi de sărăcie ale Băii Mari.

 

SPAS Baia Mare a realizat în ultimele luni trei astfel de verificări din care a rezultat următoarea statistică:

În mai erau 535 de persoane care locuiau în 131 locuinţe improvizate. În iunie erau 136 colibe şi 549 de persoane.

În urma acţiunii de zilele trecute au fost identificate 114 familii dintre cele recenzate în luna mai. Au fost completate fişe de identificare pentru 15 familii care locuiesc pe Craica de cel puţin cinci ani, dar care nu au fost găsite, ori nu aveau acte de identitate.

Pentru şase persoane sau familii au fost întocmite fişe de identificare noi.

Pe linie de construcţii au fost identificate patru adăposturi recondiţionate şi două alipiri de construcţii deja existente. Serviciul de ecarisaj a ridicat şase câini vagabonzi. Această acţiune urmăreşte stabilirea unei situaţii cât mai exacte, având în vedere că în aceste pungi de sărăcie există o circulaţie foarte mare. Se vine şi se pleacă, nu se respectă dispoziţiile legate de disciplina în construcţii, de curăţenie.

 

Primăria Baia Mare vrea să rezolve situaţia celor care locuiesc în aceste zone sărace ale Băii Mari. 

„În vederea rezolvării situaţiei comunităţii rrome, mai ales a celor care sunt amplasaţi ilegal în anumite zone ale oraşului pe care le ştim cu toţii de mai bine de 20 de ani - Craica, Pirita, Ferneziu, am continuat identificarea fiecărei persoane, dar şi evaluarea socială a fiecărei familii în parte. Acest lucru ne este necesar pentru ca în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar să putem din septembrie să-i dirijăm spre şcoală pe adulţii care nu sunt şcolarizaţi, prin programul „A doua Şansă”, iar copiii să fie introduşi în sistemul de învăţământ preşcolar sau şcolar”, a spus primarul băimărean Cătălin Cherecheş.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.