• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 26 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 2 Mai , 2014

Cosmin Drulea : Candidaţii propuşi de noi vor reprezenta România şi Maramureşul cu demnitate în PE

Fostul lider al Tineretului Social Democrat (TSD) Maramureş, Cosmin Drulea, a preluat prerogativele de purtător de cuvânt al PSD de la Gabriel Valer Zetea, actualul preşedinte al formaţiunii social-democrate judeţene. Gabriel Zetea a deţinut funcţia de purtător de cuvânt până în primăvara anului 2013, când a fost ales preşedinte al PSD Maramureş, funcţie suplimentară pe lângă cea de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Maramureş. Cosmin Drulea este, din iunie 2012, şi membru al Consiliului Judeţean Maramureş.

 

Rep: Campania pentru europarlamentare a intrat în linie dreaptă. Ce ne puteţi spune despre lista pe care o prezintă Alianţa PSD - UNPR - PC şi de ce ar trebui maramureşenii să voteze candidaţii propuşi de dumneavoastră?

Cosmin Drulea: Avem cea mai bună listă, şi nu o spun cu lipsă de modestie. Avem o listă diversă, cu oameni tineri, oameni cu experienţă, cu foşti europarlamentari şi o listă cu care ne putem mândri. Putem să spunem oamenilor şi ce au făcut reprezentanţii noştri până acum în Parlamentul European şi ce urmează să facă. Candidaţii propuşi de noi vor reprezenta România şi Maramureşul cu demnitate în PE, cu mândria de a fi români. Prima lor misiune acolo este să fie ambasadorii României şi să spună atunci când ceva nu este corect, să ne apere interesele şi să lupte pentru ele. Ştiţi foarte bine că am avut situaţii în care europarlamentarii PSD au trebuit să îi combată şi să ne apere ţara tocmai în raport cu europarlamentarii veniţi din România, europarlamentari PDL pe atunci, acum împărţiţi în diverse partide şi partiduleţe, care s-au dus în Parlamentul European şi au denigrat ţara.

 

Rep: Alianţa PSD-UNPR-PC mizează în alegerile europarlamentare din 25 mai pe conceptele „Mândri că suntem Români!”, „România Puternică în Europa” şi „USL trăieşte!”. Explicaţi-ne argumentele care au stat la baza acestor slogane.

C.D.: Argumentul este ca electoratul să înţeleagă mai bine mesajul alianţei, un mesaj pozitiv, optimist şi constructiv, care să redea românilor mândria şi care să arate că există motive de încredere cu privire la ce suntem şi ce putem deveni, ca ţară. În campania electorală vom folosi motive populare româneşti, pentru a arăta „frumuseţea şi actualitatea” lor.

Performăm în multe domenii, suntem pe primele locuri în Europa în zone precum industria IT sau industria auto, avem un sector agricol tot mai dezvoltat, avem o zonă de energie tot mai puternică, an de an, românii demonstrează că sunt bine pregătiţi şi eficienţi.

Sub sloganul „România puternică în Europa”, campania alianţei PSD-UNPR-PC va prezenta bilanţul acestor ani de guvernare, modul în care a funcţionat guvernarea, dar şi acţiunile acestor partide în Europa.

„USL trăieşte! USL continuă!” va fi un alt slogan folosit de alianţă în campanie. Abandonarea USL de către partidul condus de Crin Antonescu nu a distrus şi proiectul USL. Proiectul USL a fost continuat la guvernare de echipa Ponta şi este susţinut în continuare de Alianţa PSD-UNPR-PC”.

 

Rep: Deşi suntem parte a Uniunii Europene încă din 2007, românii şi maramureşenii nu înţeleg foarte clar care este rolul europarlamentarilor. Cum veţi convinge electoratul să iasă la vot?

C.D.: Campania Alianţei PSD - UNPR - PC se va baza pe imagini frumoase din România, încercând să stimuleze o formă europeană şi pragmatică de naţionalism şi mândrie. Produsele electorale, în acest caz, vor trata mândria faţă de locurile frumoase, faţă de apartenenţa regională, de performanţele actuale ale României, reluând ideea de „România, grânarul Europei”. De asemenea, Alianţa PSD-UNPR-PC va folosi şi simboluri moderne, cum ar fi clădiri reprezentative din România. România poate creşte având prieteni puternici, care sunt gata să ne ajute. Social-democraţia a adus României respect extern, mai multe fonduri europene şi un rol mai important pentru România.

Votul românilor, în general, şi al maramureşenilor, în particular, este necesar în 25 mai. Este imperios necesar să iasă la vot şi să aleagă reprezentanţii Alianţei PSD - UNPR - PC pentru a avea continuitate în Parlamentul European, pentru ca România să fie o voce care să se facă auzită, dar mai ales fiindcă românii, maramureşenii sunt, cu toţii, cetăţeni europeni. Iar acest lucru trebuie să să facă simţit în 25 mai!

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.