• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 29 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 4 Septembrie , 2015

Cornelia Negruţ : „ALDE încurajează dezvoltarea economiei şi a capitalului autohton!”

ALDE încurajează dezvoltarea capitalului autohton, fapt ce s-ar putea transpune în realitate imediat după intrarea în vigoare a noului Cod Fiscal, afirmă vicepreşedintele formaţiunii, deputatul maramureşean, Cornelia Negruţ. Aceasta a anunţat că la nivelul coaliţiei de guvernare s-a discutat deja devansarea unor măsuri, primele vizate fiind reducerea impozitului pe dividende de la 16% la 5%, fapt ce ar constitui o importantă gură de oxigen pentru capitalului românesc şi întreg mediul de afaceri.

 
 

„Potenţiala reducere a impozitului pe dividende, decizie susţinută de ALDE în cadrul ultimelor discuţii din coaliţia de guvernământ, va conferi automat un imbold considerabil în vederea reconfigurării şi consolidării capitalului autohton, precum şi a creşterii puterii de dezvoltare pe termen mediu şi lung al acestuia. În ultimii ani, s-a vorbit pe bună dreptate despre o anumită discriminare a capitalului românesc şi a investiţiilor acestuia, în raport cu cel din străinătate.

Este evident că economia noastră naţională are nevoie de măsuri de înviorare şi creştere, deoarece o economie bazată în majoritate pe capital străin nu poate fi performantă pe termen lung. Trebuie să menţinem trendul crescător din ultimii ani al indicelui de creştere economică, ba chiar să îl accelerăm, deoarece avem încă de recuperat importante decalaje faţă de restul ţărilor europene. Avem deci nevoie de o creştere economică anuală, cuprinsă între 4 şi 5 procente”, a subliniat Cornelia Negruţ.

Vicepreşedintele ALDE a mai afirmat că, în condiţiile deficitului bugetar insuficient, România are nevoie de dinamizarea investiţiilor în infrastructură, pentru a evita situaţii de a fi penalizaţi de organismele internaţionale. „Adoptarea Codului Fiscal de astăzi arată că România poate acţiona politic unitar, atunci când este nevoie, iar legea votată astăzi de Camera Deputaţilor, în calitate de cameră decizională, este un prim pas spre transformarea economiei într-una de nivel european, cu rezultate care să se transpună în bunăstarea românilor!”, a conchis deputatul Cornelia Negruţ.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.