• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Luni , 13 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 20 Ianuarie , 2017

Corina Creţu: „57 de milioane de euro pentru reabilitarea drumului naţional Dej - Baia Mare”

Comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu, a aprobat o contribuţie financiară prin Fondul european de dezvoltare regională (FEDR) la proiectul ,,Reabilitarea Drumului Naţional 1C între oraşele Dej şi Baia Mare”.

 

Cofinanţarea din partea Uniunii Eu­ropene pentru acest proiect major re­tros­pectiv, ale cărui lucrări de reabili­tare au fost finalizate în 2016, este de aproxi­mativ 57 de milioane de euro.

„Prin acest proiect de infrastructură s-au creat condiţii mai sigure şi mai confortabile de călătorie între cele două oraşe. De asemenea, investiţia este benefică şi pentru economia locală. Ştim cu toţii cât de importante sunt căile de transport pentru dezvoltarea unei regiuni. Această investiţie are potenţialul de a atrage companii şi de a stimula piaţa forţei de muncă”, a declarat comisarul pentru politică regională, Corina Creţu.

Principalii beneficiari ai infrastructurii reabilitate sunt utilizatorii locali, na­ţionali şi internaţionali ai reţelei de transport, locuitorii din judeţele Cluj şi Maramureş, comunităţile locale şi serviciile publice. DN 1C face parte din Re­ţeaua Transeuropeană de Transport (TEN-T). Proiectul este cofinanţat prin Programul Operaţional Sectorial de „Transport” 2007–2013, în cadrul Axei prioritare 2, „Modernizarea şi dezvol­tarea infrastructurii naţionale de transport în scopul dezvoltării unui sistem de transport durabil”.
 

Informaţii suplimentare
 

României i-au fost alocate 20 de miliar­de de euro prin fondurile politicii de coeziune în perioada 2007–2013. Aces­tea au contribuit, alături de alte rea­lizări, la construirea a 368 km de drum şi la reabilitarea altor 1.900 km. În perioada 2014–2020 România bene­ficiază de o alocare de 23 de miliarde de euro.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.