• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 02 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 8 Noiembrie , 2013

Corecţia financiară a fost restituită

Preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş a susţinut recent o conferinţă de presă, principalul subiect de discuţie fiind legat de restituirea corecţiei financiare aplicate în cadrul proiectului Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” Baia Mare. Restituirea vine în urma unei soluţii favorabile la acţiunea în contencios administrativ.

 
 

Valoarea totală a corecţiei este de 16.102.844,10 lei respectiv 25% din valoarea contractului de proiectare şi lucrări.

 

Creanţa bugetară stabilită la data încheierii Notei de Constatare este de 5.077.865,55 lei, diferenţa de 11.024.978,55 lei urmând a fi reţinută din următoarele cereri de rambursare în care sunt decontate cheltuieli aferente contractului în cauză. Suma a fost rambursată în data de 31 octombrie 2013.

 

Un alt subiect discutat a fost răspunsul negativ pe care Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice l-a dat la solicitarea pentru finanţarea „Podului din beton armat peste râul Someş, în punctul de trecere cu bacul de la Ulmeni, în aval de podul de cale ferată-judeţul Maramureş.

 

În răspunsul MDRAP se precizează că, pe POR, în cadrul Axei prioritare 2 – Reabilitarea şi modernizarea reţelei de drumuri judeţene şi străzi urbane sunt finanţate sectoare de drum judeţean ce urmează a fi reabilitate şi/sau modernizate şi nu doar construcţia de poduri privită ca şi activitate independentă. MDRAP a recomandat analiza posibilităţii includerii obiectivului de investiţii în Programul Naţional de Dezvoltare Locală prin luarea acestuia în evidenţă la fundamentarea bugetului de stat pe anul 2014.

 
 

„Noi am făcut nişte paşi pentru a găsi alte soluţii. Pe de-o parte, s-a contractat creditul, pe de altă parte am reuşit coagularea intereselor consiliilor judeţene din Regiunea de Dezvoltare Nord-Vest. S-au pus bazele unei colaborări între cele şase judeţe (Maramureş, Satu Mare, Cluj, Bistriţa-Năsăud, Bihor, Sălaj) pentru susţinerea şi promovarea unor proiecte comune, în special pentru reabilitarea infrastructurii rutiere.”

 

Preşedintele CJ Zamfir Ciceu

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.