• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 25 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 3 August , 2018

„Copiii, viitorul bisericii și al țării”

Copiii sunt viitorul familiei, al neamului, dar și al Bisericii, ei asigurând continuitatea acestora și contribuind totodată la conturarea destinului pozitiv sau negativ al acestora.
Mântuitorul nostru Iisus Hristos a acordat o mare atenţie în timpul vieții Sale pământești celor mici, văzând în acești prunci inocenți acele exemple de curăție sufletească și nevinovăție la care trebuie să ajungă orice om pentru a reuși să dobândească Împărăția cea cerească și veșnică.

Urmând îndemnului Marelui Învățător, și noi, dascălii de azi, alături de preoții Bisericii, prin intermediul Taberei de vară Sfântul Sava Brancovici, tabără organizată de către Mănăstirea Moisei în perioada 23-28 iulie 2018, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului și sub îndrumarea părintească a Preacuviosului Părinte Arhimandrit Teofil Pop, starețul Mănăstirii Moisei, care anul acesta a ajuns la a IX-a ediție, am încercat prin activitățile diverse desfășurate pe parcursul acestor zile, să pavăm calea vieții celor 30 de copii participanți din localitățile Vișeu de Sus, Moisei și Borșa, cu deprinderi de viață creștinească, cu învățăturile sfinte ale Mântuitorului Hristos, cu virtuțile credinței, ale dragostei, respectului, răbdării și ascultării și cu ale unui mod de viață sănătos și echilibrat, pentru a putea să pășească pe această cale a vieții lor ca niște adevărați creștini și Oameni de bază ai societății și ai neamului nostru românesc.
Anul acesta am avut onoarea și bucuria de a-l avea în mijlocul nostru și pe noul ales arhiereu-vicar al eparhiei noastre, Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, care cu această ocazie a adresat copiilor prezenți un frumos și ziditor cuvânt de învățătură, a ascultat pricesnele învățate de aceștia pe par­cursul taberei, a participat la unele activități, admirând și frumoasele icoane pe sticlă pictate de micuții iconari, primind chiar în dar din partea participanților la tabără, ca semn de amintire, o icoană pe sticlă cu chipul Mântuitorului.
Activitățile desfășurate au fost dintre cele mai diverse, amintind aici activitatea principală a taberei care a fost pictarea unei icoane pe sticlă pe care copiii au dus-o mai apoi la casele lor, participarea la sfintele slujbele și la Sfintele Taine săvârșite în biserica mănăstirii (Sfânta Liturghie, Vecernia cu Acatist, Miezonoptica, Sfânta Taină a Maslului, Sfânta Taină a Spovedaniei și Sfânta Taină a Împărtășaniei), convorbirea de seară pe teme religioase, învățarea de pricesne, jocuri de interior și exterior, competiții sportive, dru­meții, hand-made, activități ecolo­gice și de creație, focul de tabără, activități care i-au ajutat pe copii să se împrie­tenească, să comunice, să își cunoască mai bine și să își întărească credința, dar și să lucreze în echipă și să își descopere anumite aptitudini. 
Cu această ocazie dorim să îndreptăm gândurile noastre de mulțumire spre Bunul și Milostivul Dumnezeu care ne-a ajutat și ne-a învrednicit ca și în acest an să putem desfășura această ziditoare activitate catehetică, dar și spre cei care au făcut posibilă desfășurarea în bune condiții a acesteia: Preacuviosului Părinte Arhimandrit Teofil Pop, starețul Mănăstirii Moisei, obștii mănăstirii, diaconului profesor Moldovan Emilian-Ioan, doamnelor profesoare Moldovan Raluca-Maria și Grec Claudia-Maria, doamnei Dana Barani, ieromonahului Filotei Cut, ieromonahului Nicodim Balea și părinților Grec Nicoară și Tomoiagă Vasile.

Diacon profesor Moldovan Emilian-Ioan – Mănăstirea Moisei
Profesor Moldovan Raluca-Maria – Clubul Copiilor Vișeu de Sus

 

 

Mi-a plăcut în această tabără deoarece am învățat multe din această experiență, de la munca în echipă până la cum să facem față situațiilor dificile întâlnite într-un grup. Am venit în tabără cu dorința de a găsi aici o oază de liniște și fericire alături de prieteni și de Dumnezeu, și mă bucur că așteptările nu mi-au fost înșelate.
– Raluca, clasa a VI-a.
 

În această tabără m-am simțit foarte bine, am reușit să învăț lucruri noi și am avut o experiență unică. M-aș reîntoarce în fiecare an aici, căci aici am trăit niște momente unice și mi-am reamintit de copilăria dată uitării, legând noi prietenii.
– Ilary, clasa a VI-a.
 

Această tabără ținută într-un loc atât de binecuvântat ne ajută să ducem o viață plăcută lui Dumnezeu, dar ne și aduce mai aproape de El prin fiecare slujbă și activitate la care am participat. – Mădălina, clasa a VIII-a.
 

Această experiență a fost de neuitat. Aici am întâlnit oameni minunați, am legat prietenii, m-am apropiat mai mult de Dumnezeu și am învățat multe lucruri noi printre care cel mai interesant a fost cum se pictează o icoană pe sticlă. Totul a fost minunat. – Adriana, clasa a VI-a.
 

Această tabără ne-a făcut să înțelegem ce înseamnă o echipă cu adevărat, să ne respectăm unii pe alții, să fim mai aproape
de Dumnezeu și să ne apropiem mai mult de credința cea adevărată. – Paula, clasa a IX-a.
 

 

Această ediție a taberei a fost una dintre cele mai reușite din edițiile la care am participat. Aici am învățat să pictăm icoane pe sticlă și să ne descurcăm singuri. De asemenea ne-am făcut noi prieteni și ne-am revăzut cu cei vechi. A fost foarte frumos și sper să mai vin. – Ștefan, clasa a VI-a.

Această experiență a fost una de neuitat. Pe lângă faptul că ne-am apropiat mai mult de Dumnezeu, că ne-am făcut noi prieteni, tabăra ne-a ajutat să fim și mai organizați, să respectăm un program și să muncim în echipă. Niciodată nu voi uita aceste clipe mi­nunate petrecute în această tabără. – Maria-Otilia, clasa a VII-a.
Această experiență a fost una de neuitat, de la pictura pe sticlă și pe piatră, până la focul de tabără și excursiile făcute. Sincer eu
m-am distrat în această tabără minunată care m-a învățat să fiu mult mai responsabilă și sociabilă. De aceea de pe acum de abia aștept să vin și anul viitor.
– Roberta, clasa a IV-a.
Tabăra de vară a fost o experiență de neuitat mai ales că este prima tabără la care am participat. Mi-a plăcut mult să pictez icoane pe sticlă. Am legat noi prietenii care nu cred că se vor destrăma prea repede. – Ileana, clasa a VII-a.

Impresia mea despre această tabără este una foarte bună. Am învățat lucruri noi și frumoase. L-am simțit pe Iisus și pe Dumnezeu mai aproape decât de obicei. A fost o experiență de neuitat. – Fabiana, clasa a IV-a.

Cred că această tabără a fost o ocazie minunată pentru a-mi face prieteni noi, a învăța lucruri noi și a realiza o icoană specială pe sticlă.
– Ștefan, clasa a V-a.

Iubesc acest loc și tot ce-mi aduce el în suflet. M-am apropiat de Dumnezeu mai mult aici datorită părintelui stareț Teofil care are un loc special în inima mea pentru tot restul vieții. – Edy, clasa a VII-a.
De fiecare dată e altfel… în aceasta constă frumusețea, că deși suntem aceeași echipă știm și simțim să aducem elemente noi care mențin interesul și au rolul de a păstra vie dorința de a rămâne, de a reveni. Am pictat pentru prima dată o icoană pe care o voi dărui împreună cu o parte din sufletul și toată dragostea mea. Mulțumim pentru întreaga bucurie dăruită zi de zi!
– Dana, voluntar, Timișoara.

Aceste zile petrecute la mănăstire au fost cu adevărat extraordinare. Aici am legat prietenii frumoase și am învățat lucruri pe care nu le voi uita. Tabăra ne-a ajutat să cunoaștem noi persoane, să ne descurcăm singuri, dar cel mai important a fost că ne-am și distrat alături de prietenii care ne vor lipsi până la următoarea întâlnire. – Alexandra, clasa a VI-a.

S-a așternut liniștea în sala de pictură… Deja mi-e dor! Slavă lui Dumnezeu pentru toate!
– Claudia, educatoare.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.