• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 26 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 20 Decembrie , 2021

Copiii de la „Ivasiuc” au colindat la „Gazeta de Maramureș”

 

Dornici de o „evadare” de pe băncile școlii, dar și oarecum cuprinși de dorul colindelor din anii trecuți, un grup de copii de la Școala Gimnazială „Alexandru Ivasiuc” din Baia Mare, însoțiți de profesoarele Firuța Vele, Aura Petreuș și Elena Pop, au plecat la redacția „Gazeta de Maramureșˮ și pe la alte instituții din oraș să dea de veste că se apropie sfintele sărbători.

După mai bine de doi ani de restricții, ei au așteptat cu mare nerăbdare perioada premergătoare sărbătorilor de Crăciun, când de obicei își pregătesc temeinic repertoriul, pentru ca apoi să umble „a colindaˮ, împreună cu colegii lor și doamna profesoară de religie, Firuța Vele.

De data asta, prima oprire a fost la „Gazeta”, unde și-au întâmpinat gazdele de omenie cu două dintre cele mai cunoscute colinde românești, care vestesc Nașterea Mântuitorului Iisus Hristos – Dom’, dom’ să-nălțăm și Viflaime, viflaime – dar și un Alt fel de colind, modern, mai aproape de spiritul lor, al copiilor „de orașˮ.

La final, s-a dovedit că repetițiile dese împreună n-au fost zadarnice, prin miniconcertul lor copiii reușind nu numai să câștige simpatia gazdelor, dar și să le poarte puțin cu gândul pe ulițele copilăriei, în vremea colindelor, cu ierni autentice și mireasmă de cozonaci proaspeți.

Și cum nu se cade ca grupul de colindători să plece fără dar, copiii au fost răsplătiți cu portocale și ciocolată, doar că le lipseau trăistuțele, altădată doldora de atâtea dulciuri, după o noapte de colindă prin sat...

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.