• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 11 August 2020

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Rezultatele căutării:

Luni , 10 August , 2020
Gazeta de Maramureş (885)
Gazeta de Maramures (885)
Luni , 10 August , 2020
ÎNTRE BLAJ ȘI VATICAN. File din istoria culturii Maramureșului
In urma cu putin timp, in 21 iunie a.c., TVR 3 a transmis de la Catedrala Arhiepiscopala Majora „Sfanta Treime” din Blaj ceremonia religioasa de sfintire a doi episcopi, un eveniment deosebit, incarcat de emotie si de sobrietate, care se intampla arareori. In conditii normale ar fi fost acolo mii de credinciosi si clerici din toata tara, acum Catedrala lui Inochentie Micu-Klain a fost plina mai ales cu... amintiri din trei   
Luni , 10 August , 2020
Coaliția pentru Maramureș propune profesioniști care să continue proiectele bune începute pentru Maramureș și Baia Mare
Partide politice, asociatii si organizatii civice de tineret sau seniori, reprezentanti ai sindicatelor din Maramures s-au adunat sub o singura cupola pentru a forma Coalitia pentru Maramures. Lansarea a avut loc luni, 20 iulie 2020, pe Campul Tineretului din Baia Mare, acolo unde simbolic, a fost dezvelita si borna care indica kilometrul 0 al Drumului Maramuresului, un proiect extrem de important al Coalitiei pentru   
Luni , 10 August , 2020
16 proiecte de hotărâre aprobate în ședința ordinară a Consiliului Județean Maramureș din luna iulie
Vineri, 31 iulie, in sistem videoconferinta, a avut loc sedinta ordinara a Consiliului Judetean Maramures, condusa de presedintele institutiei, Gabriel Zetea. Ordinea de zi, pe care s-au regasit un total de 16 puncte si un raport de informare, a fost deschisa de proiectul de hotarare privind rectificarea bugetului judetului Maramures, pe anul 2020.
Luni , 10 August , 2020
„Dezvoltarea orașului Baia Mare este următoarea mea poveste de succes”
Interviu cu Mircea Cirt, candidatul PNL la Primaria Baia Mare Mircea Cirt, antreprenorul baimarean care a dezvoltat timp de 25 de ani o afacere de succes in Maramures, s-a hotarat sa faca pasul spre politica si sa candideze, din partea PNL, la Primaria Baia Mare, fiind decis sa scrie o noua poveste de succes, de data aceasta pentru orasul in care traieste.
Luni , 10 August , 2020
Studiu șocant al FMI: Efectele economice ale pandemiei pot dura decenii
Un studiu recent al Fondului Monetar International (FMI) demonstreaza ca efectele economice ale pandemiei Covid-19 ar putea fi doar inceputul unei lungi perioade de recesiune economica, care ar putea persista cel putin o generatie.
Luni , 10 August , 2020
Colţu meu. Pandemie și alegeri
Atentia publica este impartita, acum, intre pandemia ce de­fileaza spre noi orizonturi si alegerile locale care ar trebui sa aiba loc la sfarsitul lunii septembrie. Și intr-unul si in ce­lalalt, oamenii, cetatenii trebuie sa isi aduca aportul substan­tial in rezolvarea situatiei.
Luni , 10 August , 2020
Jenant, mişeilor! Neîncredere și frică
Mai periculoase decat orice pandemii si molime care au facut ravagii in istorie, mi se par doua „pandemii morale si psihice”: frica si neincredere.
Luni , 10 August , 2020
Memoria rezistenței anticomuniste, călcată în picioare
Institutul National pentru Studiul Totalitarismului, unul dintre cele mai importante institute de cercetare a istoriei recente din Romania, cu un rol decisiv in investigarea abuzurilor regimului comunist, se afla in pericol de a fi evacuata si, astfel, de a-si opri activitatea.
Luni , 10 August , 2020
Biblioteca de idei. Premiul pentru Etnologie MIHAI DĂNCUȘ
Scriu sub un clopot ce inca vibreaza dupa ce pendulul sau a batut consistent anuntand trecerea spre vesnicie a etnologului, muzeografului, profesorului universitar si carturarului Mihai Dancus. Am primit vestea cu o tristete anteprogramata stiindu-i starea sanatatii.
Luni , 10 August , 2020
Drumul meşteşugurilor tradiţionale
Cultura traditionala maramuresana se exprima cu ajutorul mestesugurilor vechi de ani de zile care inca se practica in zona. Oameni care confectioneaza clopuri, sculptori in lemn, femei care tes, morari sau fierari pot fi vizitati de turisti pentru a vedea cum ei isi continua mestesugurile si traditia de ani de zile. Turistii care viziteaza acesti artizani au posibilitatea de a-si cumpara obiecte unice si pe langa acest lucru   
Luni , 10 August , 2020
Mondo Cane
Mai intai in secolul VIII bizantin, apoi in secolul XVI protestant si, acum, sub presiunea miscarilor militante antirasiste din lumea anglo-saxona, statuile sunt dobo­rate pentru a corecta pacatele si a face loc dreptei credinte. Dar obsesia statuilor are o istorie mult mai bogata.
Luni , 10 August , 2020
Calea, Adevărul şi Viaţa. Sfânta Cuvioasă Teodora de la Sihla
Sfanta Cuvioasa Teodora de la Sihla este cinstita pe 7 august. Ea s-a nascut in satul Vanatori din judetul Neamt, in jurul anului 1650, din parinti credinciosi si iubitori de Dumnezeu.
Luni , 10 August , 2020
De vorbă cu VIOREL COSMA (30.03.1923 - 15.08.2017)
Data interviului: Sept. 2011 Sursa: arhiva Paul ANTONIU
Luni , 10 August , 2020
28 iulie. Izbucnirea Primului Război Mondial
Dupa asasinarea, la Sarajevo, la data de 28 iunie 1914, a lui Franz Ferdinand, mostenitorul tronului austro-ungar, si dupa un ultimatum foarte dur adresat Serbiei de catre monarhia habsburgica, in ziua de 28 iulie 1914 Austro-Ungaria a declarat razboi Serbiei si a bombardat Belgradul, cu navele de pe Dunare.