• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 28 Februarie 2020

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Rezultatele căutării:

Vineri , 21 Februarie , 2020
Gazeta de Maramureş (868)
Gazeta de Maramures (868)
Vineri , 21 Februarie , 2020
Vânătoare de strigoi la Cavnic
Lumini inexplicabile la miezul noptii, fenomene paranormale, aparate electronice care se sting fara motiv, masini care se opresc brusc si iau foc din senin, clipe de groaza, teama, si multe intrebari fara raspuns. Cam acestea sunt, pe scurt, atributele unor intalniri care sfideaza logica si ratiunea, puse pe seama strigoilor. Aparitiile misterioase au loc in Cavnic, linistitul orasel de la poalele Muntilor Gutai.
Vineri , 21 Februarie , 2020
Noutăți privind eliberarea permiselor de exploatare pentru rocile utilizabile în construcții, acumulările de turbă, aurul din aluviuni și pentru produse reziduale miniere
Intentia liberalilor de a modifica procentele din redevente ale exploatatilor de suprafata care revin statului, unitatilor administrativ-teritoriale, a fost primita cu interes de catre primarii localitatilor pe teritoriul carora sunt astfel de exploatatii. Unii sunt chiar incantati, altii sunt mai circumspecti deoarece in ultimii 30 de ani lucrurile in minerit si exploatarea resurselor minerale au mers cum au mers. S-au spus   
Vineri , 21 Februarie , 2020
Gala premiilor de excelenţă ale Băii Mari
Zilele trecute, la initiativa Consiliului Local Baia Mare si a primarului Catalin Chereches, a avut loc o manifestare in care au fost acordate „Medaliile de exce­lenta ale municipiului Baia Mare” unor firme, societati, persoane din mai multe zone ale societatii, sportivi, tineri. O manifestare prin care sunt premiate excelentele momentului din aceste domenii de activitate.
Vineri , 21 Februarie , 2020
Decebal Traian Remeş - In Memoriam
A fost unul dintre cei mai importanti politicieni de dupa 1989, a fost presedinte al Consiliului Judetean, a fost consilier, a fost parlamentar, a fost ministru al Finantelor si al Agriculturii, a fost...!
Vineri , 21 Februarie , 2020
Colţu meu. Răceala cea de toate zilele!
Am fost la unul dintre marile ma­gazine ale Baii Mari, pentru ceva cumparaturi. Dupa cautat si luat de pe raft, m-am pus la rand. Ca nu se poate fara rand. Au „n” case de marcat, dar sunt deschise doar cateva.
Vineri , 21 Februarie , 2020
Jenant, mişeilor! Oh, c’est des conneries!
Pur si simplu, cred ca suntem prea mici pentru evenimente si persona­litati mari. Noi, ca natie, nu suntem in stare sa ne ridicam deasupra mediocritatii, polemicii dambo­vi­tene si a barfei, si sa fim, macar din cand in cand, solemni si eleganti.
Vineri , 21 Februarie , 2020
Biblioteca de idei. Viața unui om – istoria unei instituții
Sociologii contemporani au concluzionat ca cel mai important castig al oamenilor este „indicele de rela­tie”. Conexiunile cu ceilalti, reverbe­ratiile, rezonantele, comu­ni­ca­rile, comuniunile si toate celelalte elemente ale unui astfel de „rol” aduc impliniri indivizilor inscrisi in registrele de perfor­manta, fie ca e vorba de institutii academice, fie ca ne referim la viata de zi cu zi a fiecaruia.
Vineri , 21 Februarie , 2020
Calea, Adevărul şi Viaţa. Criteriul Judecății de Apoi – Iubirea creștină
Cand Hristos va veni sa ne judece, care va fi criteriul judecatii Lui? Parabola Infricosatoarei Judecati ne raspunde: iubirea – nu numai o simpla preocupare umanitara pentru o justitie abstracta si pentru „saracii” anonimi, ci iubirea concreta si personala pentru cel de langa mine, oricine ar fi, pe care Dumnezeu a facut sa-l intalnesc in viata mea.
Vineri , 21 Februarie , 2020
Expoziţia personală de artă fotografică itinerantă: „Brâncuşi – Calea nesfârşită a luminii”
Expozitia personala de arta fotografica „BRANCUSI – Calea nesfarsita a luminii” este o expozitie-eveniment in care artistul fotograf baimarean, Ilie Tudorel isi propune sa promoveze in randul iubitorilor de arta si cultura din tara si din strainatate, marea valoare a creatiei artistului roman Constantin Brancusi, un adevarat reper artistic al culturii nationale romanesti si al culturii mondiale.
Vineri , 21 Februarie , 2020
Semne de primăvară
Il urmaresc de mult in depozitiile sale ca istoric. Mi-e clar: stie carte si are o deschidere intelectuala de invidiat. Pe deasupra, constatam ca are o capacitate energetica greu de egalat.
Vineri , 21 Februarie , 2020
Sfânta Liturghie Arhierească la Mănăstirea Rohia şi Parastas la şapte ani de la trecerea la Domnul pentru Părintele Serafim Arhimandritul
Duminica, 16 februarie 2020, Preasfintitul Parinte Iustin, Episcopul Maramuresului si Satmarului, s-a aflat la Manastirea de metanie „Sfanta Ana” Rohia, unde a asistat si a dat incredintarea pentru Sfanta Liturghie care a fost oficiata de Preasfintitul Parinte Timotei Satmareanul, Arhiereu-Vicar, si a rostit cuvant de invatatura.
Vineri , 21 Februarie , 2020
Maramureșul și Academia Română – Conferință la Casa Artelor din Cluj-Napoca
De peste douazeci de ani, Clujul cultural beneficiaza de serviciile unei importante institutii – Fundatia „Carpatica”, intemeiata in anul 1996 si coordonata de cunoscutul arhitect Ionel Vitoc, in calitate de presedinte si avandu-i ca membri de onoare pe academicienii Ioan-Aurel Pop, Marius Porumb, Dumitru Protase, carora li s-au alaturat profesorii universitari Radu Munteanu si Dafin Muresanu.
Vineri , 21 Februarie , 2020
Perspective de comentariu și interpretare
Avand deci miraculosul grai pe care-l avem, sa incercam sa trecem cu el si la alte perspective de comentariu si interpretare a volutelor gandirii europene.
Vineri , 21 Februarie , 2020
Mondo Cane
Pe cand in tara lui Silviu Brucan (n. Saul Bruckner), cominternist, comunist, national comunist, „reformator”, revolutionar, neocomunist, anticomunist, unul din „ziditorul” Ro­ma­niei post-decembriste, „stupid people” (conform etichetarii lui Saul B. la adresa unei parti din poporul roman) le cauta in ceruri, pe pamant, sub pamant, in rauri, in butoaie, in cimitire, in Italia si in Uniunea Euro­peana, pe Luiza