• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 27 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 8 Iunie , 2018

Controale urgente la toate unitățile bancare din județ

În 25 mai, exact în ziua în care a intrat în vigoare noul regulament UE privind protecția datelor personale, actele clienților unei bănci au fost... aruncate la gunoi. Sacul cu documente și carduri care conțineau coduri PIN, nume de conturi și tranzacții bancare, precum adrese sau date personale a fost descoperit de inspectorii de la Corpul de Control - Birou Protecția Mediului - din cadrul Primăriei municipiului, în apropierea băncii.

Cu două zile înainte, aceeași inspectori au efectuat un control similar la aceeași bancă, care a fost somată să nu mai depoziteze deșeurile decât în containerul firmei de salubritate. Reprezentantul Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș, prezent la acest control, a ridicat sacul cu documentele care conțineau datele personale ale clienților băncii.
Reprezentanții băncii au acuzat firma de salubrizare că nu a respectat protocolul încheiat cu banca. Doar că, legal, angajații băncii au obligația să distrugă documentele și nu să le arunce la gunoi. În urma acestui episod uluitor, Insti­tuţiei Prefectului i s-a cerut să efectueze controale la toate băncile din județ. Liderii PSD Maramureș consideră ca este inadmisibil ca astfel de situații să fie înregistrate din neatenția și indolența angajaților băncilor, aceste instituții bancare fiind cele care au cel mai mare acces la datele personale ale clienților. „Cerem luarea urgentă a măsurilor care se impun în astfel de cazuri și solicităm Instituției Prefectului Maramureș să impună verificările necesare, pentru a vedea dacă situația reclamată în acest caz nu se regăsește și la alte bănci de pe raza județului Maramureș. Este impardonabil ca cetățenii să fie tratați într-un mod atât de iresponsabil de către angajații băncilor, fapt pentru care se impune un control amănunțit și urgent la toate instituțiile bancare din județ, iar la final, să fie prezentat un raport de conformitate. Totodată, vom semnala Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) să ia măsuri în acest caz”, au arătat reprezentanții PSD Maramureș.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.