• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 28 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 17 Noiembrie , 2017

Consiliului Județean Maramureș a aniversat 25 de ani de excelență în administrația publică județeană

Cu începere de la ora 12.00, cei peste 200 de consilieri jude­țeni, președinții și vicepre­ședinții care au activat sau încă activează în Consiliul Județean au participat la ședința festivă de la Teatrul Municipal din Baia Mare. Printre oas­peții de seamă s-au numărat și ministrul Educației Naționale, Liviu Marian Pop, secretarul de stat în Ministerul Tinere­tului și Sportului (MTS), Cosmin Bu­tuza, parlamentari ai județului, directorii celor 23 de instituții din subordinea Consiliului Județean și directori ai insti­tuțiilor deconcentrate din Maramureș.
Momentul festiv a debutat cu intonarea imnului României de către Corul Bărbă­tesc din Finteușu Mare, după care a urmat mesajul președintelui Consi­liului Jude­țean Maramureș, Gabriel Zetea, dar și al celor opt foști președinți ai Consiliului Județean care au activat în acești 25 de ani.
Foștii președinți ai CJ Maramureș au vorbit despre experiența avută în executivul administrației județene
Zamfir Ciceu, cel care a condus Consiliul Județean între anii 2012 – 2016 a declarat că activitatea în admi­nistrația publică nu este neapărat una grea, ci una complexă. „După ce omul politic a ajuns într-o demnitate publică trebuie să dezbrace halatul politic și să se apuce de administrație. Fără adminis­tra­ție, politica rămâne o vorbă goală. Aplicarea politicilor în ad­mi­nis­trație este una dintre cele mai mari provocări, iar măsura în care am reușit o apreciază județul Maramureș”. La final, Zamfir Ciceu a mulțumit colaboratorilor și apa­ratului propriu cu care a lucrat în timpul mandatului său, dorind, în ace­lași timp, mult succes actualei conduceri.
Următorul la cuvânt s-a înscris Mircea Man, președinte al Consiliului Județean între anii 2008 – 2012. Despre perioada în care a condus instituția județeană spune că a fost grea, dar frumoasă. „A fost o pe­rioadă grea, pe care mi-am asumat-o, dar a fost frumos, solicitant și interesant. Am fost apropiat de primari și de instituțiile din subordine și m-am bucurat că am avut ocazia să lucrez alături de ei. Doresc mult succes actualului președinte, consilierilor județeni, parlamentarilor, deoarece fără fonduri care să vină spre Maramureș lucrurile nu pot să avanseze”.
La microfon a vorbit, apoi, Marinel Ko­vacs, cel care a fost președinte al Con­siliului Județean între anii 2004 – 2008. „Este un moment aniversar, deoa­rece sărbătorim 25 de ani de la în­ființarea Con­siliului Județean. Felicitări tuturor celor prezenți pe scenă, cei care vreme de două, trei sau chiar mai multe mandate au încercat și chiar au reușit să facă ceva pentru acest județ. Le mulțumesc tuturor celor care au lucrat la elaborarea și apoi realizarea hotă­rârilor care au avut în vede-re interesul Maramureșului”, a declarat Marinel Kovacs.
Între anii 2000 și 2004, în fruntea Con­siliului Județean s-a aflat Alexandru Cosma. În cuvântul său adresat invita­ților, Cosma a arătat că înființarea Con­siliului Județean înseamnă refacerea autorității statului în teritoriu. „Mulțu­mesc tuturor celor care au lucrat și care au gândit altfel pentru Maramureș. Cel mai important este faptul că, de-a lungul timpului, am reușit să ne transferăm idealurile și gândurile de la un preșe­dinte la alt președinte, iar aparatul propriu a dus mai departe proiectele gândite”.
Tot un mandat de patru ani de zile a avut și Teodor Lupuți, cel care s-a aflat la condu­cerea Consiliului Județean în­tre anii 1996 – 2000. Acesta arătat că mo­mentul este încărcat de aduceri aminte și nostalgii.
Între 1995 – 1996, Consiliul Județean Ma­ramureș a fost condus de Călin Matei. Despre anii petrecuți în instituția jude­țeană în funcțiile de consilier județean, președinte sau vicepreședinte a avut doar cuvinte de apreciere, arătând că acesta va rămâne cel mai drag loc de muncă pentru el, mai important chiar decât Parlamentul României.
A vorbit, apoi, Decebal Traian Remeș, președinte al CJ Maramureș între 1994 – 1995, ultimul la cuvânt fiind și primul președinte al acestei instituții în județ, Ioan Dulf, care a activat în mandatul 2002 – 2004.

După discursurile celor nouă președinți, la cuvânt s-au înscris senatorul Liviu Marian Pop, ministru al Educației Națio­nale și prefectul județului Mara­mureș, Vasile Mol­dovan. A urmat de­cer­narea plachetelor și a diplomelor pentru vicepreședinții Consi­liului Jude­țean, pentru cei care au activat în func­țiile de secretari sau de administratori ai jude­țului. Nu a lipsit nici mesajul Preasfin­țitului Părinte Episcop Iustin, care a subli­niat faptul că acest eveniment mar­chează un sfert de secol de muncă, de zbateri, de idealuri, de împliniri.

 

 

Gabriel Zetea: Instituția Consiliului Județean reprezintă un etalon de exercitare a funcției publice în administrația județeană
 

Actualul șef al administrației județene a arătat că instituția Consiliului Județean Maramureș reprezintă un etalon când ne referim la exercitarea funcției pu-blice în administrația județeană. „Vor­bim despre proiectele finalizate, despre proiectele care se află în derulare, dar și despre cele care se află în fază de proiect. Dacă ne referim la proiectele finalizate putem vorbi despre drumul județean Baia Sprie – Bârsana și Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord, dacă ne gândim la proiectele aflate în derulare ne putem gândi la Sistemul Integrat de Mana­ge­ment al Deșeurilor sau opera­țio­na­lizarea Aeroportului Internațional «Maramureș», iar proiectele mari care așteptăm să le implementăm ar fi, într-o primă fază, reabilitarea drumului județean pe Valea Izei și pe Valea Ruscovei, precum și finan­țarea obținută pentru Drumul Nor­dului. Dar Consiliul Județean Maramureș nu înseamnă doar proiecte, ci și instituții aflate în subordine. Și aici vom aminti doar câteva din cele 23, respectiv Biblioteca Județeană «Petre Dulfu Baia Mare», Ansamblul Național Folcloric «Transilvania», Spi­talul Jude­țean de Urgență «Dr. Cons­tantin Opriș» Baia Mare. În subordinea CJ Maramureș se află instituții de cultură, muzee, spitale, școli speciale și toate muncesc pentru binele maramure­șenilor. Consiliul Jude­țean Maramureș înseamnă, în primul rând, oameni care au reprezentat instituția în acești 25 de ani. Iar dacă vorbim de­spre Consiliul Județean ca despre un întreg, atunci sufletul și inima este reprezentată de aparatul propriu al instituției, angajați sau personal contractual. Mulțumesc tuturor pentru devotamentul și dăruirea voastră, pentru tot ce faceți pentru Mara­mureș și maramureșeni”.
În încheie­re, actualul președinte al Con­siliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea a mulțumit tuturor președinților care au condus instituția în anii anteriori și i-a felicitat pentru activitatea depusă în mandatele lor.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.