• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 25 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 16 Decembrie , 2016

Consiliului Judeţean Maramureş a alocat 4.000 mii lei, pentru echilibrarea bugetelor locale

Şedinţa extraordinară de Consiliu Judeţean Maramureş, programată la mijlocul săptămânii, de la ora 12.00, a început cu întârziere de o oră, pentru ca reprezentanţii Comisiei de buget-finanţe din cadrul instituţiei să aprobe repartizarea sumelor din cota de 20% calculată din cotele şi sumele defalcate din unele venituri ale statului pentru achitarea arieratelor în ordinea cronologică a vechimii acestora, pentru rambursarea ratelor la împrumuturile contractate pentru susţinerea programelor de dezvoltare locală şi pentru susţinerea proiectelor de infrastructură care necesită cofinanţare locală pe anul 2016.

 

Unităţilor administrativ-teritoriale din Maramureş le-a fost aprobată, în total, suma de 3.957 mii lei.  

 

„În toate unităţile administrativ-teritoriale din judeţul Maramureş există foarte multe datorii contractate de administraţiile locale, iar în şedinţa Comisiei de buget-finanţe am luat în calcul fiecare solicitare şi am încercat să ajutăm, cât am putut, fiecare comunitate locală care a făcut o cerere în acest sens. Sperăm ca, anul viitor să avem sume mult mai mari pe care să le repartizăm UAT-urilor din judeţ”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea.

 

Municipiile Baia Mare şi Sighetu Marmaţiei, oraşele Baia Sprie, Borşa, Seini, Târgu Lăpuş şi Vişeu de Sus, precum şi comuna Ocna Şugatag nu au primit niciun ban la această rectificare bugetară.

Suma de 25.000 de lei s-a acordat următoarelor comune: Bocicoiu Mare, Călineşti, Cerneşti, Coaş, Coroieni, Deseşti, Dumbrăviţa, Lăpuş, Mireşu Mare, Moisei, Remeţi, Rona de Sus, Ruscova, Săpânţa, Sarasău, Şişeşti, fiecare  primind câte 25 de mii de lei.

 

 

32.000 de lei primeşte comuna Bistra, iar câte 50 de mii de lei s-au repartizat comunelor Ardusat, Băiuţ, Băseşti, Bogdan Vodă, Budeşti, Câmpulung la Tisa, Cicârlău, Coltău, Cupşeni, Gârdani, Giuleşti, Groşii Ţibleşului, Ieud, Leordina, Oarţa de Jos, Petrova, Recea, Remetea Chioarului, Săcălăşeni, Săcel, Satulung, Strâmtura şi Vadu Izei.

 

Câte 75.000 de lei vor primi primăriile oraşelor Dragomireşti şi Săliştea de Sus, dar şi comunele Ariniş, Asuaju de Sus, Băiţa de sub Codru, Bârsana, Bicaz, Boiu Mare, Botiza, Copalnic Mănăştur, Onceşti, Poienile Izei, Repedea, Rona de Jos, Rozavlea, Sălsig, Şieu, Suciu de Sus, Valea Chioarului, Vima Mică şi Vişeu de Jos. Suma de 100.000 de lei s-a alocat oraşelor Cavnic, Şomcuta Mare şi Tăuţii Măgherăuş, iar câte 125.000 de lei primesc oraşul Ulmeni şi comunele Fărcaşa, Groşi şi Poienile de sub Munte.

 

Totodată, cei opt membri ai Comisiei de buget - finanţe  au analizat toate cererile de ajutor financiar şi de susţinere a unor acţiuni culturale, sportive sau sociale care au fost înregistrate, în ultima perioadă, la Consiliul Judeţean Maramureş.

Dintre acestea amintim premierea sportivilor de la rugby, pentru care s-a alocat suma de 190.000 de lei, pentru baschet - 50.000 de lei, iar pentru organizarea Raliului Zăpezii, suma de 30.000 de lei. Pentru alunecarea de teren de la Valea Chioarului, comisia a stabilit un ajutor financiar de 30.000 de lei şi pentru alunecarea de teren de la Ruscova, suma de 50.000 de lei. 18.000 de lei merg pe acţiuni de sănătate şi 31.000 pentru acţiuni culturale.

 

În cadrul Comisiei de buget-finanţe din cadrul Consiliului Judeţean Maramureş au fost alocate diferite sume pentru organizarea unor olimpiade, festivaluri sau manifestări cu colinde pe teritoriul judeţului Maramureş.

 

 

„În toate unităţile administrativ-teritoriale din judeţul Maramureş există foarte multe datorii contractate de administraţiile locale, iar în şedinţa Comisiei de buget-finanţe am luat în calcul fiecare solicitare şi am încercat să ajutăm, cât am putut, fiecare comunitate locală care a făcut o cerere în acest sens. Sperăm ca, anul viitor să avem sume mult mai mari pe care să le repartizăm UAT-urilor din judeţ”

Gabriel Zetea, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.