• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Luni , 17 Iunie 2019

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 17 Decembrie , 2018

Consiliul Județean și Clubul Copiilor Sighet, parteneri în proiectul „Cum e datina străbună”

Perioada de desfășurare a acțiunii culturale este 14 – 16 decembrie 2018, iar prin acest proiect se ur­mă­rește promovarea frumuseții datinilor și a obiceiurilor de iarnă românești / europene prin cântec, dans popular, artă plastică, dar și pregătirea de simpozioane în rândul elevilor.

Organizatorii doresc atragerea în proiect a formațiilor de prestigiu din țară și din străinătate care pro­movează folclorul autentic, dar se urmărește, totodată, dobândirea sentimentelor de dragoste pentru folclor, dorința de păstrare a tradițiilor, obiceiurilor străvechi de iarnă și reînvierea acestora, valorificarea artei tradiționale în context european, stimularea spiritului competiționale în rândul elevilor, tinerilor și a cadrelor didactice participante.
În această perioadă se vor organiza un simpozion la sala radio pe tema da­tinilor și obiceiurilor de iarnă, un atelier de creație la Grădinița cu program prelungit nr. 9 și la Școala gimnazială nr. 2, expoziții de pictură și desene la Muzeul Maramureșean dar și o paradă a portului popular.

Programul mai cuprinde un spectacol folcloric oferit de formațiile participante din Ucraina și din țară, formații din județele Botoșani, Arad, Brașov, Prahova, Sălaj, Bistrița Năsăud, Satu Mare și Maramureș, dar și un spectacol de gala cu formațiile premiate.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.