• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 19 Iulie 2018

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 7 Iulie , 2017

Consiliul Județean Maramureș se implică în acțiuni de conștientizare asupra muncii nedeclarate

O serie de acțiuni de informare și conștientizare a partenerilor sociali în ceea ce privește transformarea muncii nedeclarate în muncă declarată se vor desfășura în Maramureș, în perioada următoare. Prima acțiune de acest gen a avut loc marți, 4 iulie 2017, la Camera de Comerț și Industrie Maramureș. Președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea s-a alăturat organizatorilor, Inspectoratul Teritorial de Muncă Maramureș și Camera de Comerț și Industrie Maramureș în acest demers și, totodată, s-a arătat încântat de această inițiativă de conștientizare asupra acestui fenomen care se manifestă în toate economiile lumii, cu intensitate mai mică sau mai mare și care are consecințe greu de prevăzut și deosebit de grave uneori.
„Felicit gazdele noastre, Camera de Comerț și Industrie Maramureș și Inspectoratul Teritorial de Muncă Maramureș pentru organizarea acestei serii de evenimente de informare și conștientizare a pericolelor muncii la negru. Este important pentru noi, ca autoritate locală, să creștem satisfacția socială a maramureșenilor. Este necesar ca oamenii să înțeleagă beneficiile muncii pe care pot să o desfășoare cu forme legale și pericolele la care se expun inclusiv atunci când ne referim la accidente de muncă. Sunt sigur că autoritățile locale vor susține astfel de acțiuni de conștientizare care trebuie menținute”, a apreciat Gabriel Zetea.
Președintele Consiliului Județean Mara­mureș a asigurat organizatorii de colaborarea și sprijinul în acest demers și a vorbit inclusiv despre măsurile propuse prin programul de guvernare care încurajează prestarea activităților într-un cadru legal.

„Consiliul Județean Maramureș va pune la dispoziție infrastructura de comunicare, de diseminare a infor­ma­țiilor către autoritățile locale, care apoi, prin fiecare primărie în parte, să poată să transmită aceste lucruri în fiecare unitate administrativ – teritorială din județul Maramureș Am văzut în ultima perioadă, dar și în programul de guvernare al noului guvern, foarte multe măsuri care încurajează aducerea muncii la vedere, cu forme legale. Inclusiv lucrurile care se discută în această perioadă, în ceea ce privește reducerea impozitului pe salarii la 35% sau pe venit la 10%, sunt măsuri care încurajează angajatorii să treacă la o formă legală. Asta vine la pachet cu altă modificare în ceea ce privește o mai mare apăsare, atunci când vorbim des­pre controalele care se fac și cu legea prevenției, o lege cu efecte benefice, pe care o susținem și care va fi imple­men­tată în România. Prevenția și conștien­tizarea tuturor persoanelor defavorizate și care reprezintă o categorie de risc mult mai ridicat sunt acțiuni extrem de importante”, a declarat Gabriel Zetea, președintele Consiliului Județean Ma­ra­mureș.

Organizatorii au anunțat că se vor mai desfășura astfel de dezbateri publice privind necesitățile partenerilor sociali. Reprezentanții autorităților locale au asigurat de întreg sprijinul acest demers, prin diseminarea informațiilor importante pentru toți factorii implicați.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.