• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 29 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 12 Septembrie , 2022

Consiliul Județean Maramureș a participat la Academia de vară ARE 2022, cu tema „Europa pentru generația viitoare”

Adunarea Regiunilor Europei, organizație pan europeană al cărei membru este și județul Maramureș, a organizat, în perioada 29 august – 2 septembrie 202,2 în Donegal, Irlanda, Academia de vară ARE, cu tema „Europa pentru generația viitoare”.
Județul Maramureș, fiind membru în Comitetul de organizare al Academiei de vară ARE, a participat cu un speaker la sesiunea plenară din 30 august 2022 și a organizat, în 31 august 2022, un seminar cu tema  „Mara­mureș alături de # Ucraina – Implicarea tinerilor în sprijinirea refugiaților”.

Delegația Consiliului Jude­țean Maramureș a fost compusă din Mihaela Lițe, reprezentant în Comitetul de organizare al Academiei de vară ARE, care a preluat și rolul de speaker, alături de Adela Pocol și Cyntia Rebeca Mărieș, tinere voluntare de la două ONG-uri, care au avut o implicare activă în criza refugiaților, respectiv ASSOC și Rotaract TEAM Baia Mare.

Seminarul organizat de județul Maramureș a avut un impact foarte mare asupra participanților din 14 țări europene, majoritatea dintre aceștia fiind implicați direct în sprijinirea refugiaților ucraineni. Pentru că imaginile sunt mai sugestive decât cuvintele, în cadrul seminarului au fost prezentate filme video cu Centrul Blue Dot de la Sighetu Marmației, testimoniale ale unor reprezentanți de instituții implicate în criza refu­giaților și tabăra pentru copii din zonele de conflict organizată în Maramureș în luna iulie 2022. Participanții au schimbat apoi impresii, experiențe trăite și povești de viață întâlnite în cadrul activi­tăților de sprijinire a refugiaților din Ucraina, cele mai de impact fiind prezentate de voluntara ASSOC și de două refugiate ucrainene care trăiesc în prezent în Donegal, Irlanda.

La această ediție a Academiei de vară a participat și Laurențiu-Mihai Ștefan, Ambasadorul României în Irlanda, care a venit la Donegal pentru a se întâlni cu delegațiile din România, din județele Maramureș și Arad. Cu această ocazie, domnul Ambasador a avut o întâlnire de lucru foarte importantă cu domnul John McLaughlin – Director Executiv al Consiliului Județean Donegal, și cu delegațiile din România pentru a discuta despre demararea unor colaborări viitoare între județele Maramureș, Arad și județul Donegal din Irlanda, colaborări care să conducă la stabilirea de relații de înfrățire.
Domnul Ambasador a participat și la seminarul organizat de județul Maramureș, fiind foarte impresionat de amploarea sprijinului acordat refugiaților ucraineni. El a asigurat că va susține județul Maramureș în demersurile de stabilire a unor viitoare colaborări cu județe din Irlanda.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.