• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 25 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 23 Mai , 2022

Consiliul Județean Maramureș a organizat spectacole în Cipru de Ziua Națională a portului tradițional românesc

În perioada 13-15 mai, Consiliul Județean Maramureș, în parteneriat cu Ambasada României în Cipru și cu Ansamblul Folcloric Național „Transilvania”, a organizat o serie de concerte și expoziții dedicate Zilei Naționale a Portului Tradițional Românesc.

Evenimentele au debutat cu vernisajul Expoziției de Costume din „Lada de zestre a Maramureșului”, urmat de concertul Ansamblului Folcloric Național „Transilvania”, ambele desfășurate în Nicosia. Ulterior, în 14 și 15 mai, au avut loc concertele Ansamblului în Larnaca și Paphos.

Aceste evenimente au fost organizate cu scopul de a promova Maramureșul peste hotare, cu toate elementele sale autentice: tradițiile și datinile, portul popular, folclorul, care dau unicitate și frumusețe județului. Totodată, evenimentele cu specific tradițional sunt dedicate diasporei românești.

„Pentru noi, maramureșenii, portul popular face parte din ființa noastră, fiecare cămeșă poartă cu ea o poveste și e transmisă din gene­ra­ție în generație. E semn de prețuire a ceea ce ne-au lăsat moștenire bunii și străbunii noștri.
Tradițiile, cu tot ce reprezintă ele, de la portul popular, la obiceiuri de sărbătoare și folclor, sunt zestrea cea mai de preț a Maramureșului, alături de oamenii minunați ai locului și de peisajele noastre de poveste.
E greu de descris în cuvinte unicitatea Maramureșului, așa că mai bine vă invit să vedeți expoziția, să vă minunați de frumusețea costumelor noastre și apoi sunt convins că veți dori să-i vedeți pe maramu­reșeni la ei acasă”, a transmis Ionel Bogdan, președintele adminis­tra­ției județene, celor prezenți la vernisajul Expoziției de Costume din „Lada de zestre a Maramureșului”.

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.