• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Duminică , 12 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 31 Ianuarie , 2022

Consiliul Județean Maramureș a devenit membru al Comunității CHARTER - European Cultural Heritage Skills Alliance (Alianța Europeană a Aptitudinilor în domeniul Patrimoniu Cultural)

Comunitatea CHARTER a fost fondată printr-un proiect fi­nanțat prin programul Erasmus + și are ca obiectiv cartografierea nevoilor actuale și viitoare ale sectorului în vederea reducerii decalajului dintre deficiențele de competențe, respectiv inad­vertențele dintre domeniul educațional și ocupațional.
CHARTER - Cultural Heritage Actions to Refine Training, Education and Roles (Acțiuni privind patrimoniul cultural pentru perfecționarea formării, educației și rolurilor) urmărește să creeze o strategie sectorială durabilă și cuprinzătoare la nivel european, prin asigurarea competențelor necesare managementului patrimoniului cultural pentru a sprijini societățile și economiile sustenabile, inclusiv competențe transversale, cum ar fi cele digitale-tehnologice și ecologice specifice economiei albastre.
CHARTER evidențiază rolul proeminent pe care patrimoniul cultural îl are în crearea unui viitor sustenabil și în consolidarea coeziunii sociale la nivel european, fiind o componentă esen­țială în atingerea suste­nabilității sociale, economice și de mediu. CHARTER identifică lipsurile de competențe și nepotrivirile din sectorul patrimoniului cultural în vederea asigurării viabilității sectorului.

Consorțiul celor 47 de parteneri reprezintă unele dintre cele mai importante instituții de educație și formare, organizații, rețele și angajatori din sectorul patrimoniului cultural european. Ei și-au unit forțele pentru a pro­fe­sionaliza sectorul patrimoniului cultural și a combate lipsa recu­noașterii statistice a sectorului patrimoniului cultural ca forță economică.
 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.