• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 11 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Sambătă , 28 Iunie , 2014

Consilierii sigheteni au aprobat finanţarea multianuală a unui proiect vital

Consilierii locali din Sighetu Marmaţiei au aprobat în şedinţa de săptămâna trecută proiectul privind finanţarea multianuală a obiectivului de investiţii „Reabilitarea străzilor Gheorghe Lazăr, Szilagyi Istvan şi Lucian Blaga”, din municipiul Sighetu Marmaţiei. Proiectul prevede alocarea unei sume de 3,4 milioane de lei, bani care vor fi alocaţi pe parcursul a trei ani din veniturile proprii ale bugetului local.

 
 

„În bugetul pe anul în curs noi avem prevăzută doar suma de 600.000 lei, respectiv 2.800.000 lei şi urmează, potrivit bugetului multianual care s-a întocmit şi s-a ataşat acestui proiect de hotărâre, suma să fie împărţită pe anul 2015 la 1.400.000 lei şi aceeaşi sumă prevăzută pentru anul 2016”,

declară Ioan Bărbuş, directorul executiv în cadrul Primăriei Sighet.

 

În funcţie de aceste posibilităţi de finanţare exclusiv din veniturile proprii ale bugetului local, lucrările se vor derula pe tronsoane. Pe aceşti parametrii de finanţare, primăria urmează să scoată la licitaţie executarea lucrărilor şi, în funcţie de sumele alocate, se va întocmi şi caietul de sarcini al proiectului.

 

„Proiectul a fost modificat, la început fiind prevăzute doar lucrări de reabilitare, montare borduri şi turnare asfalt. Modificarea proiectului creşte capacitatea portantă a străzii, înţelegând că se dislocă vreo 50-60 de centimetri şi se vor pune straturi specifice succesive din piatră spartă, balastru şi inclusiv două straturi de beton asfaltic”, menţionează Ioan Bărbuş.

 

Aprobarea proiectului presupune angajarea în avans a bugetului local pe anii 2015 şi 2016 cu o listă de investiţii aprobate de Consiliul Local.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.