• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Luni , 06 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 23 Octombrie , 2015

Conferinţă Naţionalăl a Baia Mare - pentru SES-uri sustenabile –

În perioada 22 - 23 octombrie, Baia Mare a fost gazda conferinţei naţionale pentru toţi cei care îşi desfăşoară activitatea în Economia Socială, eveniment organizat de Asociaţia Active Thinking-ACT, în cadrul proiectului POSDRU/173/6.1/S/148909, „Paşi spre incluziunea profesională prin dezvoltarea economiei sociale“.

 

 

Scopul conferinţei a fost de a aborda teme privind rolul Economiei Sociale în incluziunea socială, creşterea capacităţii de ocupare, economia socială – o nouă perspectivă pentru dezvoltarea durabilă şi dezvoltarea Economiei Sociale în România din anul 2011 până în prezent.

 

Între persoanele invitate să vorbească în plen se numără d-na Monika Orban, preşedintele fundaţiei OMFIDA care a abordat tema „Filantropie şi voluntariat”, d-nul Ciprian Borşan, fondatorul Maramureş Business Club care a împărtăşit din experienţa sa, referitor la „Networking-ul şi identificarea potenţialilor clienţi” şi d-nul Ştefan Dărăbuş, Director Regional Hope & Homes for Children Europa Centrală şi de Sud Est care a prezentat situaţiile cheie în „Implementarea proiectelor POSDRU în România”.

 

Reprezentanţii Structurilor de Economie Socială prezenţi la Baia Mare vin din zone diferite ale ţării şi se confruntă cu situaţii diverse, pe care împreună le putem rezolva mult mai uşor. La Baia Mare au fost reprezentanţi din judeţele Alba, Teleorman, Suceava, Iaşi, Arad, Cluj, Bucureşti, Satu Mare, Sălaj şi din toate zonele Maramureşului.

Conferinţa a reuşit să realizeze şi conştientizarea membrilor comunităţilor de la nivel naţional cu privire la importanţa pe care o are Economia Socială în îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă şi oferirea oportunităţii pentru persoanele care fac parte din categorii vulnerabile.

 

Astfel de conferinţe oferă cadrul necesar conectării structurilor de economie socială şi pregătirea unor strategii de comunicare şi colaborare eficiente care să le permită accesul rapid pe piaţa de bunuri şi servicii.

Am analizat împreună oportunităţile oferite de platforma online www.BursaEconomieiSociale.ro şi aceasta va fi una din principalele platforme pe care produsele şi serviciile oferite de toate Structurile de Economie Socială din România vor fi prezentate spre vânzare viitorilor clienţi.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.