• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Duminică , 12 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 19 Ianuarie , 2018

Conferința „MEDICINA DE URGENȚĂ AZI”

La sfârşitul lunii ianuarie 2018, Maramureşul va deveni din nou „capitala medicinei de urgenţă” din România printr-un eveniment de marcă ajuns la cea de-a treia ediţie şi care s-a extins şi dezvoltat de la an la an.

Din acest an, simpozionul „Medicina de Urgenţă Azi” devine conferinţă in­ternaţională. Conferința „MEDICINA DE URGENȚĂ AZI” se va desfă­șura în perioada 25-27 ianuarie 2018, în Baia Mare, fiind organizată de către Asociația Prietenii Spitalului „Dr. Constantin Opriș”, în parteneriat cu Di­recția de Sănătate Publică Mara­mureș, Spitalul Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare și Ins­pec­toratul pentru Situații de Urgență „Gh. Pop de Băsești” al județului Mara­mureș.
Evenimentul va debuta în cursul zilei de joi, cu un remarcabil exercițiu de sal­vare. După acest moment, partici­panții vor beneficia de o seară cu specific maramureșean.

Pentru cea de-a doua zi a simpozionului, s-a pregătit o listă întreagă de expuneri a unor teme de interes, în zona situațiilor de urgență, prezentate de cele mai de seamă personalități în domeniu. Ziua se va încheia cu o cină festivă. Conferința „MEDICINA DE UR­GEN­ȚĂ AZI” se dorește să devină o tradiție pentru județul Maramureș. Se află la cea de-a III-a ediție și reunește, la Baia Mare, reprezentanţi din lumea medicală şi din structurile reprezentative ale situaţiilor de urgenţă, din întreaga țară. Prima ediție a avut loc în anul 2015, coroborată cu manifestările prilejuite de împlinirea a 5 ani de SMURD, iar a doua ediție s-a desfășurat în anul 2017, ambele pe durata a 3 zile.
Amintim câteva nume din rândul invi­taților și lectorilor participanți la primele ediții ale conferinței: dr. Raed Arafat – șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, fondator SMURD și secretar de stat MAI; prof. dr. Dorel Săndesc – şeful Secţiei AŢI a Spitalului Judeţean din Timişoara, lt. col. Cristian Radu – prim adjunct al IGSU, conf. dr. Adela Golea – medic şef UPU-SMURD Cluj, prof.dr. Diana Cim­poeșu – medic şef UPU-SMURD Iaşi, Dr. Călin Alexandru – director general al Direcţiei Generale Management Urgențe Medicale, alături de alte perso­nalități din domeniul medicinei și situațiilor de urgență.
 
Sorina Pintea, Managerul Spitalului Ju­deţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” din Baia Mare spune că: „A III-a ediţie a Conferinţei pentru Medicină de Urgenţă va avea loc în perioada 25-27 ianuarie. Având în vedere că este patronat de către Centrul Universitar Cluj, evenimentul a devenit conferinţă.
La fel ca în fiecare an, avem invitaţi nume mari din cadrul medicinei de urgenţă şi nume mari din zona medicală de terapie intensivă şi cardiologie. L-aş aminti pe prietenul nostru prof. dr. Dorel Săndesc – şeful Secţiei ATI a Spitalului Judeţean din Timişoara, pe Hadrian Burcea, medical şef UPU SMURD Oradea, prof.dr. Diana Cimpoeșu – medic şef UPU-SMURD Iaşi, conf. dr. Adela Golea – medic şef UPU-SMURD Cluj, Dr. Bogdan Oprită, șeful UPU Spitalul Floreasca Bucureşti, doamna profesor Clara Brân­zaniuc de la Institutul de Chirurgie Cardiovasculară Târgu Mureş. Deci va fi o conferinţă interesantă. Faptul că această conferinţă a devenit o tradiţie în Baia Mare reprezintă un lucru extraordinar. Noi, care nu aveam o tradiţie în acest domeniu să ajungem să orga­nizăm an de an un eveniment dorit şi apreciat de marii medici ai ţării. Şi în medicină ca şi în viaţă de zi cu zi, relaţiile interpersonale contează extraordinar de mult şi am legat multe legături pe prietenie, în cadrul acestor evenimente, legături pe care le-am utilizat în interesul pacienţilor. Atunci când a fost nevoie de a primi ajutor de la un spital sau un centru universitar pentru pacienţii noştri nu am ezitat să sun şi aceşti prieteni pe care mi i-am format în momentul în care ne-am întâlnit la simpozioane şi conferinţă şi am reuşit să rezolvăm problemele. Mai mult, la această conferinţă de medicină de urgenţă vor fi prezentate lucrări şi din Ucraina şi Republica Moldova, deci va fi un eveniment cu caracter internaţional”.

 

 

„Faptul că această conferinţă a devenit o tradiţie în Baia Mare reprezintă un lucru extraordinar. Noi, care nu aveam o tradiţie în acest domeniu să ajungem să orga­nizăm an de an un eveniment dorit şi apreciat de marii medici ai ţării”.
Sorina Pintea, manager Spitalul Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.