• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Duminică , 09 August 2020

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Miercuri , 5 Februarie , 2020

Conferința „MEDICINA DE URGENȚĂ AZI”

În perioada 30 ianuarie - 2 februarie 2020, în Maramureș se va desfășura Conferința „Medicina de Urgență Azi”.
Evenimentul se află la cea de a V-a ediție și este organizat prin colaborarea mai multor entități - Asociația „Prietenii Spitalului”, Spitalul Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare, Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Gheorghe Pop de Băsești” al județului Maramureș, SMURD Maramureș, Direcția de Sănătate Publică Maramureș, Serviciul Județean de Ambulanță Maramureș și Serviciul Public Judeţean Salvamont Maramureș.

Conferința va debuta în cursul zilei de joi, 30 ianua­rie 2020, cu lucrări științifice, și se va termina cu un remarcabil exercițiu de salvare, desfășurat la Firiza, începând cu ora 15:30. Scenariul exercițiului presupune salvarea unor persoane căzute dintr-o barcă în lacul de acumulare Strâmtori-Firiza.
Pentru cea de a doua zi a conferinței s-au pregătit expuneri de mare interes, pentru tot ceea ce înseamnă situațiile de urgență, prezentate de cele mai de seamă personalități în domeniu.
Lucrările Conferinței vor continua în 1 și 2 februarie 2020, fiind adresate în principal personalului medical, paramedical, pompierilor și salvamontiștilor.

Conferința „MEDICINA DE UR­GENȚĂ AZI” a devenit o tradiție pentru județul Maramureș. Pentru noi, schimbul de informații și experiență constituie URGENȚĂ!
 

Exercițiu spectaculos de salvare în cadrul evenimentului „Medicina de Urgență AZI”

Cea de a V-a ediție a Conferinței „Medicina de Urgență AZI” a debutat în dimineața zilei de joi, 30 ia­nuarie 2020, cu lucrări științifice, însoțite de demonstrații practice.

În a doua parte a zilei a avut loc un exercițiu de salvare spectaculos, organizat de către Detașamentul de Pompieri „Cpt. Marchiș Adrian” Baia Mare, din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Gheor­ghe Pop de Băsești” Maramureş. Scenariul exercițiului a presupus salvarea unor persoane căzute dintr-o barcă în lacul de acumulare Strâmtori-Firiza. Persoanele se aflau la pescuit, iar echipajul de scafandri, care desfășura un antrenament pe lac, a observat că pescarii au căzut în lac și strigă după ajutor. Exercițiul a cuprins trei etape: etapa de stabilire a măsurilor și acțiunilor necesare gestionării situației de urgență, etapa de căutare-salvare a persoa­nelor, şi etapa de acordare a asis­tenței medicale de urgență.
Evenimentul „Medicina de Urgență AZI” va continua până duminică, 2 februarie, și va reuni reprezentanţi din lumea medicală şi din structurile reprezentative ale situaţiilor de urgenţă din întreaga țară, dar și din străinătate.

Manifestarea este organizată de Asociația „Prietenii Spitalului”, Spitalul Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare, Uni­versitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Na­poca, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Gheorghe Pop de Băsești” al județului Maramureș, SMURD Maramureș, Direcția de Sănătate Publică Maramureș, Serviciul Județean de Ambulanță Maramureș și Serviciul Public Județean Salvamont Maramureș.
Programul complet al evenimentului se poate consulta accesând www.sptmm.ro.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.