• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Luni , 13 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 13 Noiembrie , 2015

Conferinţa internaţională „Cultură. Civilizaţie. Diplomaţie. Relaţii româno-irakiene”

Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu” din Baia Mare, a organizat, cu sprijinul Editurii Proema, Conferinţa internaţională „Cultură. Civilizaţie. Diplomaţie. Relaţii româno-irakiene”.

 

La eveniment a fost prezent Excelenţa Sa, Hussain Sinjari, ambasadorul Irakului la Bucureşti, care a dat curs invitaţiei preşedintelui Consiliului Judeţean Maramureş, Zamfir Ciceu, de a efectua o vizită de lucru în judeţul Maramureş.

„Atunci când distanţele între ţări sunt mari, există o serie de alte elemente care le pot apropia. Aici, pe acest segment al limbajului universal, al cunoaşterii şi comunicării, rolul culturii este covârşitor. Prin cultură, ca element de coagulare al valorilor unei naţiuni, ne putem apropia şi cunoaşte.  Iar cunoaşterea este generatoare de idei, de iniţiative, care se pot concretiza în proiecte pe toate segmentele: economic, social, cultural”, a precizat Zamfir Ciceu, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş.

 

Editura Proema a promovat cultura irakiană în Maramureş prin apariţia operelor unor importanţi scriitori irakieni sub genericul „Biblioteca Arabă”, fapt ce reprezintă un important demers cultural, menit să dezvăluie o altă faţă a Orientului Mijlociu. Editura Proema a fost reprezentată de dr. Terezia Filip, care a prezentat câteva aspecte istorice şi culturale reprezentative pentru Irak.

Cuvintele de apreciere şi căldură cu care a fost primit în Maramureş l-au impresionat pe ambasadorul Irakului la Bucureşti, acesta exprimându-şi totodată regretul în ceea ce priveşte situaţia refugiaţilor şi reflectând asupra viitorului noilor generaţii.

 

 

„Atunci când distanţele între ţări sunt mari, există o serie de alte elemente care le pot apropia. Aici, pe acest segment al limbajului universal, al cunoaşterii şi comunicării, rolul culturii este covârşitor. Prin cultură, ca element de coagulare al valorilor unei naţiuni, ne putem apropia şi cunoaşte.  Iar cunoaşterea este generatoare de idei, de iniţiative, care se pot concretiza în proiecte pe toate segmentele: economic, social, cultural”

Zamfir Ciceu, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.