• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 10 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 31 Ianuarie , 2014

Conferinţa de încheiere a proiectului „Tranziţia la viaţa activă prin instruire practică la locul de muncă”

În 30.01.2014 a avut loc conferinţa de încheiere a implementării proiectului «Tranziţia la viaţa activă prin instruire practică la locul de muncă» - ID-POSDRU/109/2.1/G/81590, proiect desfăşurat în perioada 01.02.2012 -31.01.2014.

 
 

La sediul beneficiarului, Filiala din Baia Mare a FIPCM „Spiru Haret” au fost prezentate obiectivele şi rezultatele implementării acestui proiect. La conferinţă au participat reprezentanţi ai partenerilor, respectiv Filiala din Cluj-Napoca a FIPCM „Spiru Haret”, Colegiul Tehnic „Aurel Vlaicu” din Baia Mare şi FAA Bildungsgesellschaft mbH Südost departamentul Magdeburg, reprezentanţi ai grupului ţintă, elevi ai celor 3 parteneri din România precum şi tutori de practică din partea societăţilor comerciale unde aceştia au participat la stagii de instruire, invitaţi din partea ISJ Maramureş şi alţi reprezentanţi ai comunităţii locale.

 

Deschiderea acestei conferinţe a fost realizată de d-na Pantiş Cristina, gazda acestei reuniuni, care a mulţumit partenerilor pentru implicarea în proiect, precum şi celorlalţi participanţi pentru interesul manifestat. Domnul Sergiu Sabău, în calitate de manager de proiect, a prezentat activităţile şi rezultatele acestuia.

El a făcut o prezentare succintă a numeroaselor rezultate şi modele de bune practici dezvoltate prin acest proiect dintre care amintim: îmbunătăţirea bazei materiale şi informaţionale a partenerilor, încheierea unor parteneriate de practică pentru elevi între şcoli şi diverse societăţi comerciale, participarea elevilor la stagii de practică atât în România, cât şi în Germania, preluarea unor modele de bune practici cu privire la instruirea duală (şcoală-întreprindere) din Germania, unde acest tip de formare profesională este foarte bine conturat şi reglementat.

 

În continuarea conferinţei, reprezentantul partenerului german, d-l Heinz Shäfer, a prezentat pe scurt organizaţia pe care o reprezintă, FAA Bildungsgesellschaft mbH Südost - Magdeburg, aceasta fiind de fapt o filială a unei organizaţii de formare profesională reprezentativă la nivelul întregii ţări. De asemenea, şi-a exprimat bucuria şi plăcerea de a fi făcut parte din echipa de implementare, precum şi impresiile foarte bune pe care i le-au lăsat atât colegii români din echipa de implementare, cât şi cei 30 de elevi care au participat la 2 stagii de pregătire practică în Germania (Magdeburg).

Acesta a concluzionat că prin acest proiect nu numai că şi-a îmbogăţit experienţa profesională, dar că şi-a făcut noi prieteni şi a cunoscut un colţ din Europa, Maramureşul, care l-a impresionat în mod deosebit şi pe care a promis că o să-l revadă şi în calitate de turist.

 

Au mai avut alocuţiuni, din partea ISJ Maramureş, inspector şcolar Livia Pop şi inspector şcolar Pavel Filip, d-na Fagi Andreea, directoarea Colegiului Tehnic „Aurel Vlaicu”, d-na Marinescu Liviana, reprezentant al partenerului din Cluj-Napoca, aceştia accentuând importanţa şi relevanţa acestui proiect pentru elevi, dar şi problemele inerente pe care le-au întâmpinat pe parcursul implementării proiectului.

În finalul conferinţei, dar nu în ultimul rând, au luat cuvântul şi elevi care au participat la activitaţile acestui proiect. Aceştia au mulţumit echipei de implementare pentru şansa care le-a fost acordată de a participa la activităţile acestui proiect în ţară, dar mai ales în Germania, evidenţiind experienţa majoră pe care au dobândit-o, precum şi relevanţa acesteia pentru integrarea lor pe piaţa muncii.  

Conferinţa de presă de la finalul întâlnirii a avut scopul de a aduce lămuriri suplimentare şi de a promova evenimentul în mass-media locală. Toţi cei implicaţi în proiect au reuşit să creeze o echipă omogenă şi puternică, astfel nucleul pentru viitoare proiecte fiind deja format, sustenabilitatea structurilor create este asigurată. 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.